#81 - az aceton az tényleg jó - csak nem a kádra, hanem zacsiban és fejre húzva!
2024. máj. 29. 17:12
83/134 anonim válasza:
Miért is? A pillanatragasztó oldószere az aceton. Nyugodtan olvass utána, ha nem hiszed el.
2024. máj. 29. 17:25
84/134 anonim válasza:
#83 - most próbáltam ki - és ahogy azt sejtettem tévedsz!
Az aceton max. enyhén duzzasztja és foltot hagy a kikeményedett pillanatragasztón. Ha igazán fel akarod oldani, akkor érdemes a PMMA (plexiüveg) ismert oldószereivel próbálkozni, melyek a kloroform és a vízmentes ecetsav.
Ezeket viszont most nincs kedvem kipróbálni, mert mindkét szer nagyon gusztustalan. Az ecetsav gőze marja a légutakat, a kloroform meg erősen mérgező és fejfájást okoz.
2024. máj. 29. 17:58
85/134 anonim válasza:
Tekintettel arra, hogy a fürdőkád ugye homokból van /69.kommented szerint/ nem valószínű, hogy olyan vészesen odakötött az a ragasztő. Próbáld ujjaddal kiemelni, talán néhány homokszem hozzátapad, de azt pótolhatod, és máris lehet teleengedni vízzel a "kádat". Jó lubickolást!
2024. máj. 29. 18:01
86/134 anonim válasza:
P.S.
Mindkét említett vegyszer polgári használata erősen korlátozott. Én még a múltban készleteztem belőlük, csak néhány csepp kedvéért nem akarom bontogatni a még félig teli literes palackokat!
2024. máj. 29. 18:03
87/134 anonim válasza:
#84 Azt mondtam, hogy olvass utána, nem azt hogy szipózd be a gőzeit és eszetlenül állj neki kísérletezni. Gondolom elhiszed a tudománynak (kémiának), hogy az aceton az oldószere. Ha nem, akkor itt kettéválnak az útjaink, mert áltudományos ~dolgokba~ hazugságokba nincs kedvem belemenni.
2024. máj. 29. 18:17
88/134 anonim válasza:
#87 (18:17) - nem hiszem el - MERT TÉNYLEG KIPRÓBÁLTAM!
Számomra a tudományos igazság az, amit a kísérlet kiad.
Te élsz tévedésben - vagy csak simán hazudsz!
2024. máj. 29. 18:22
89/134 anonim válasza:
A cián-akrilát oldószere az aceton. Kémiai tény. Ennyi, nincs mit vitatkozni róla.
2024. máj. 29. 18:24
90/134 anonim válasza:
P.S.
Tartok egy rakás mintát polimerekből, köztük egy fél palacknyi (cca. 10 g) megkötött ciánakrilát ragasztót is.
Még mindig kőkemény, pedig laboranalitikai célokra árult vízmentes acetonban ázik egy alufóliával letakart stampedliben!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!