Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Macskabiztos megoldás?

Macskabiztos megoldás?

Figyelt kérdés

Ajtónyíláshoz keresek olyan megoldást, amire macska nem tud felmászolni és átugrani sem tudja. Az ajtó mögött védett madarak fészkelőhelye van és amióta megszaporodtak a kóbormacskák a környékünkön, azóta visszatérő probléma lett, hogy be-bemásznak az épületbe és zavarják a költést.

Jelenleg egy másfélméter magas csukható "ajtó" van, de simán átmásznak rajta. Magasabbra nem tudom építeni, mert akkor megszűnik felette a nyílás.

Ötletek? Bármi érdekel, ami szóba jöhet.

Egyelőre ezt a fajta dróthálót néztem, ami ezen a videón van, de nem értem, hogy ez hogyan állítja meg, hiszen látszólag fel tudna rajta mászni?!

https://www.youtube.com/watch?v=Ib5ZFtM-x70

2023. dec. 11. 00:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Valami ilyesmit eszkábálj házilag a kifele nyíló ajtó tetejére.

[link]

Nem kell akkora ív, hogy eltakarja a teljes szabad másfél métert - így a fecskék felül továbbra is kiférnek -, de a visszahajló dróthálón nem fog tudni megkapaszkodni jó esetben és feljutni a tetejére.

2023. dec. 11. 12:50
 12/15 A kérdező kommentje:

Megtaláltam egy régi videómat a helyről, így talán még érthetőbb:

[link]

Ahogyan látszik próbálkoztam egy időben kifelé álló szegekkel is, ami meglepő módon működött egy hétig, mert nem mert felugrani rá, de aztán rájött, hogy csak elrettentésnek van rajta, nem lesz tőle baja. Direkt farostlemezbe vertem bele, hogy a tetejére ne tudjon felülni, hát képzeljétek el, hogy egyszer azon kaptam rajta, hogy ott ül a farost tetején és egyensúlyozza magát. Nehéz egy ügy.

2023. dec. 11. 12:51
 13/15 anonim ***** válasza:

Igen, így a tető tényleg kritikus, a tetőre feljutva tud vadászni a kirepülő fecskékre, gondolom. Jó lehet az, amit írtak korábban, a 11-es is, a visszahajló drótháló. Van egy hasonló megoldás, hogy egy vízszintes rúdra PVC hengert húzol, hogy szabadon pörögjön, így a macska ebbe se tudna megkapaszkodni, ha a tetőre próbálna felugrani.

[link]

De képesek amúgy egy fél centit is megtalálni, amibe megkapaszkodhatnak, ezért végig kell nézni, hogy ne maradjon ki semmi rész.

2023. dec. 11. 17:09
 14/15 Hintalow ***** válasza:
0%
Hát a pengès dróttal való áthuzagolás minden ellen IS jó, csak utána tiszta vèr minden, ha mèg is megpróbálja, szóval olyan helyen èrdemes telepìteni, ahol föld van körülötte, az beissza 🤷
2023. dec. 11. 21:23
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem barkácskategória, de ha az épület szerkezete engedi, vágass egy, a mostani berepülőnyíláshoz hasonló méretű ablakot közvetlenül a tető alá akár a kamera felé néző falon, de talán még jobb volna a szürke placc felől, ott lehet a legmagasabbon, legnagyobb biztonságban.
2023. dec. 12. 04:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!