Mik az igazán ipari márkák?
Csak szimplán érdekességből akartam nézegetni gépeket, hogy mik amik úgymond valóban " komoly " szintet képviselnek, amiket tényleg cégek, autószervizes stb vesznek meg mert árban olyan szinten vannak, de cserébe tényleg minőségi darabok.
Amennyire tudom ezek alapvetően kevésbé ismert márkák így a hétköznapi embereknek, de példaként mint a Beta, tehát az ilyesmi nevekre gondolok.
Iparág függő. Faipart már írta valaki: Festool, Lamello, Fein, Mafell
gépészetnél Rothenberger, elektromos szereléseknél knipex, kéziszerszámoknál Beta, Proxxon, általános kézigépeknél Milwaukee, DeWalt, Bosch, Hitachi, Makita (ennél a háromnál azért van rendesen szórás, mert összemosódik a barkács és az ipari sokszor)
7. vártam, mikor írja valaki a négy nagy cimkéző egyikét...
Nem, a Berner nem ipari márka. Ők csak matricáznak. A szerszámgépeik mind Bosch-ok, s szerszámaik meg erősen középkategóriások. De ugyanez igaz a Förch-re is. És itt van a Würth (szintén Bosch gépek, cimkézett szerszámok, de ott legalább a gépészetnél vannak saját fejlesztések, presszgépek stb.) illetve a Lincos is (ők meg emeléstechnikában nem rosszak, de másban szintén cimkefesztivál). Az egyetlen előny, amit tudnak, hogy az üzletkötőik mindenhova agresszívan benyomulnak, és kényelmesen mindent hurcolnak magukkal, cserébe mindenre rádumálnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!