Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ipari olaj/zsír helyett...

Isti22 kérdése:

Ipari olaj/zsír helyett megteszi az étolaj?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy nagy szaki, de emlékszem, apukám annak idején mindig egy injekcióstűvel fecskendezett olajat a nyikorgó ajtókba. Mivel rendes gépolajunk nincs itthon, gondoltam megpróbálom étolajjal. Működni működik, de gondolom nem erre találták ki. Milyen hátránnyal kell számoljak? Kevésbé lesz tartós?
2022. márc. 19. 16:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Minden kosz bele fog ragadni.És nem tartós.
2022. márc. 19. 17:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó, beleszárad.
2022. márc. 19. 17:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

És ami a legfontosabb, belebüdösödik! Ott fog megavasodni.

Jóanyám is eljátszotta egyszer, ahelyett, hogy szólt volna nekem. Jól megbüdösösött, utána sikálhattuk le a diópántokat, hogy eltűnjön a szag…

Tehát nem, étolaj nem jó. Amúgy kúszóolaj vagy inkább gépzsír.

2022. márc. 19. 18:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg spray kiszerelésű olaj van, lánckenő zsír, stb spray formában. A lidl-be sokszor van. Teljesen jó a célra.
2022. márc. 19. 19:25
 5/5 Fantom83 ***** válasza:

Ha végképp nincs más kéznél,de csak abban az egy esetben Szilikon spray.

Szagtalan,nagyon jó kenőanyag,de a szöszt,szötymőt,és minden is begyűjt.

Jókat írtak az előttem lévők,elfelejtették megemlíteni a műszerész olajat,azt a zárba is nyomathatod...

Ha leakaszthatós az ajtó,akkor ne fújkáld,nem injekciózd,hanem az ajtó pánt furatába valami szagtalan gépzsírt,ha végképp nincs más,akkor szilikon zsírt,az úgy a legtartósabb szerintem.

Bármelyik barkács,vagy vas-műszaki boltban hozzájutsz legalább 5 fajta/féle tubusos (legolcsóbb kiszerelés) gépzsírhoz,ha elmondod az eladónak mit akarsz,egyből vágni fogja mire van szükséged.

2022. márc. 21. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!