Fémdűbelt hogyan kell használni?
Sziasztok!
Vettem a vasas boltban ilyen M10-es dűblet (ezt javasolták), és hozzá menetes szárat:
Vasbetonba szeretném használni, de gyakorlatilag nem tudom, hogy hogyan kell :).
Ahogy nézegetem a neten, kifúrom neki a lyukat 12-es fúrószárral, azt portalanítom, beteszem a dűbelt, és valami fém rúd szerűséggel a belselyébe kellene kalapálni.
Jól gondolom a használatát? Milyen átmérőjű rúddal, és milyen erősen kell kalapálni, és honnan fogom tudni, hogy már jó!
A dűbelbe van egy kúpos èk. Azt kell megütni, hogy szètnyissa a dűbel vègèt ès befeszüljön a lyukba. Így ha becsavarod a menetes szárat(csavart) nem fog megforogni. A menetes szárat(csavart) úgy kell mèretezni, hogy betekerve megnyomva a kúpot. Így nem lazul fel többè.
Túl lehet tekerni, de nehèz, akkor kèpes letèpni a dűbel alját.
Mindegy mivel ütöd a kúpot, bármi jó ami könnyen belefèr. 2-3 erősebb ütès megteszi. De csak akkor üssed, ha dűbel kellően a lyukba van már.
Csapszeg kiütő a szerszám neve. Ezzel kell a kis éket beütni, ami a dübel végében van.
Házilag rossz fúrószárból tudsz csinálni.
Könnyebb lyukba ütni a dűbelt, ha 1-2 fordulattal becsavarsz egy csavart. Így nem csesződik szèt a menet esetlegesen, ès ki is tekerhető a csavar.
A feltètele azèrt, hogy kicsit szoruljon, ne legyen tág a lyuk.
Vigyázz vele ha tűl húzod a betonba szètrepeszti a betont..
Csak módjával..
Ezer hála, és köszönet!
Úgy tűnik, hogy a tanácsokat megfogadva remekül tartanak a szárak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!