10x10es gerendát kellene beleállítanom kb 9.5x9.5es oszloptartóba. Hogyan, milyen szerszámmal lehet "keskenyíteni" ezt az alsó 15 cmt?
Egy makita m1902-t örököltem, csak nem tudom, hogy kell használni. Ilyennel meg lehet csinálni?
Van még sarokcsiszolóm, dekopírom, kézi gyalum de ezekkel irdatlan meló lenne.
a gépi gyalu bőven jó. 5mm-t kell lenyomnod róla alulról.
Beállítod 1mm-re és minden oldalról végiggyalulod 2x. Utána 0.5-ös beállítással minden oldalról 1x. Akkor pont 9.5 lesz.
Az oszloptartó azért nem mérnöki munka, nem mm-re pontos. Lehet nem fog tökéletesen passzolni bele, akkor még gyalulgatsz belőle 0.5mm-t v kevesebbeket. Nem kell túlgondolni.
Egyébként az első megoldása is játszik, ha még nem hoztad el a fatelepről. Kérsz tőlük egy gyalulást. Akkor valóban nem szőrös lesz, hanem sima a felülete és valszeg bele is fog férni. Kis felárért végzik el persze a munkát.
Megjegyzem én mindig végiggyalulom és/vagy csiszolom a felületét simára. Legközelebb ha rendelek valamihez megint, akkor már a telepen kérek én is gyalulást. Egyszerűbb.
előző voltam.
Dekopirral több helyen az adott mélységig belefűrészelsz több helyen közel egymáshoz pár cm re,aztán lapos vésővel könnyedén kiütöd.
Nem kell ezt gyalulni.
Lehet vésni is, de gyakorlatot igényel. Ilyen esetben inkébb beirdalni szokás körfűrésszel. De tök fölösleges, a gyalu tök egyszerű.
Ki kell próbálni egy hulladék fán elsőnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!