Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ilyen profilmaró nútoláshoz jó?

Ilyen profilmaró nútoláshoz jó?

Figyelt kérdés

Raklapdeszkából akarok tárolót csinálni, de ezek a deszkák olyanok hogy egymáshoz illesztve hézag marad, ezért gondolkodtam profilmaróban.

Ilyet vennék [link]

Lényeg hogy az oldalain tudjak nútot vágni, amivel csak összeillesztem mint a parkettát. Ha ez a gép arra nem jó, akkor mi lenne a megfelelő?

Köszönöm!

2023. szept. 9. 12:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy hasonló gép alkalmas rá a megfelelő szerszámokkal , de sokkal, ha a géphez csinalsz egy asztalt is, alulról rögzítve, és úgy dolgozol
2023. szept. 9. 13:47
 2/7 Noren1989 ***** válasza:

Én ezt elfelejteném.

Görbe az összes deszka, nem erre való ez a gép.

Előtte fogod gyalulni?

2023. szept. 9. 14:34
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem kell gyalulni, mert szinte új és egyenes deszkák. Fele olyan mintha friss fűrészáru lenne. Csak azért lenne jobb a nútolás hogy passzoljon rendesen az illesztéseknél. De ha nem sikerül, az se gond.
2023. szept. 9. 14:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Előbb gyalulni kéne azokat a deszkákat, utána mehet a nútmarás
2023. szept. 9. 21:20
 5/7 A kérdező kommentje:
Gyalulni minek viszonylag sima deszkákat?
2023. szept. 9. 21:28
 6/7 anonim ***** válasza:
78%

"viszonylag sima" pont azért.

A sima fűrészelt deszkán még el is fog akadni az élmaród talpa, ha esetleg továbbmegy, akkor összevissza fog ugrálni.

De csinálja amit akarsz, úgyis tök mindegy, mit mondanak neked

2023. szept. 10. 06:12
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Aki még nem használt ilyen gépeket annak gyakorolni kellene előtte próbaanyagon. Videókon könnyűnek látszik a művelet pedig nem az. Érdemes ebbe energiát fektetni a szép eredményért.
2023. szept. 10. 08:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!