Festők-mázolók-gyűjtögető barkácsolók ! Több évtizedes , nem beszáradt Pavolin zománcfesték száradását (kikeményedését) hogyan lehet gyorsítani ? Már három napja felkentem fa alapra és még mindig tapad a felszíne.
Figyelt kérdés
A Pavolin zománcfesték olyan régi, hogy a google nem is ismeri. Emlékszem, hogy annak idején kiváló volt. Sok ilyen öreg, nem beszáradt festékem van. A többi mindig működött évtizedek után is. Ez pont az a szín, ami nekem most kell ill, ki tudok keverni belőle megfelelőt, csak most 3 nappal a fa alapra felkenés után sem porszáraz, hanem kifejezetten tapadós a felszíne. Elvileg ezek az oldószer elpárolgása ill. esetleg némi oxigén felvétel után 24 órán belül kikeményednek. Van-e valami trükk, segédanyag, amivel a több évtizedes tárolás alatt "kibillent" működést helyre lehet állítani ?#Pavolin zománcfesték #kikeményedés meggyorsítása
2023. aug. 28. 22:13
1/3 anonim válasza:
Sosem fog megszáradni, mert elöregedett a pigment. A szerves óriásmolekulák töredezett állapotának a jele a ragacsos felület.
A festékeid add le a helyi hulladék udvarban.
3/3 A kérdező kommentje:
Jelentem, a helyzet nem kuka és nem hulladék udvar.
Hanem érvényes a Hunyadi László c. operából Gara nádor áriájának szövege: "a férfi-ész és férfi-akarat
nagy diadalt arat!"
Türelemmel kell lenni, én voltam, 10 nap alatt tökéletesre keményedik. Amikor belekevertem egy kis szikkatívot, akkor még hamarabb megy a dolog.
2023. szept. 10. 21:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!