Milyen erősségű fúró kell ahhoz, hogy egy önmetsző csavart becsavarozzak kb 1cm vastag fémbe?
Az 50Nm-es Einhell akkus csavarozóm éppenhogy behajtja, nagyon lassan tekeri bele pedig maximum nyomatékon van. Erőltetni meg nem akarom márpedig ez az.
Van itthon egy 48Nm-es Metabo is, de nyilván az sem tudja behajtani a csavart. Vezetékes fúróm kölcsönben van egy jó ideig. Hány Nm-es fúró-csavarozót vegyek, hogy be bírjam csavarozni?
Alapvetően nem 1cm vstg. fém átfúrására találták ki az önmetsző csavart. Igen jól irták, elő kell fúrni vastag anyagban.
Önmagában a fúrógép lehetséges max. nyomaték meghatározásával még nem oldódik meg a kérdés.
Amúgy ha úgy látod, kevés a mostani, vegyél nagyobbat.
0.8mm lemez.
Amivel én dolgoztam az átlag 6 lapos önmetsző lemezcsavar. Én úgy tudtam, hogy pont azért van az önmetsző csavar, hogy ne kelljen előfurni, másképp rögzíthetném olcsóbb facsavarral is.
Egyébként polcot szeretnék csinálni belőle, már a lemezeket elvagdostam méretre sarokcsiszolóval, direkt megkérdeztem az eladót ahol vettem a csavart, hogy milyet ajánl hozzá.
A fém polcszekrény már megvan hozzá, ebbe mennének a fémlemezek, mivel az eredeti fa polc nem bizonyult eléggé erősnek. Elektromos szerszámokat tárolnék rajtuk műhelyben.
8# Ütvecsavarozót? Te h
.. lye vagy, már bocs de ha itt válaszolsz legalább közöd legyen hozzá. 10mm fém akkor elöfúrás merg az öetsző. Akkora baromságot, hogy ütvecsavarbehajtó legfeljebb mekk mester a kecske találna ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!