Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hátsó kertbe raklapokból...

Hátsó kertbe raklapokból faházat szeretnék építeni. Mire figyeljek oda?

Figyelt kérdés
Ajtót, ablakot, az alapját. stb. Bármi ötlet jöhet.
2023. aug. 2. 13:52
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
83%
Nekem elég szellősnek tűnik...
2023. aug. 2. 16:27
 12/40 Noren1989 ***** válasza:

Ha csak tàrolónak hasznàlod, bàrmit fàkolhatsz.

Épület <-> hàz...ha érted, mire gondolok.

2023. aug. 2. 16:40
 13/40 anonim ***** válasza:

#10 Ez nem faház.

Mivel teljesen átjárja a szél még akkor sem nevezheted faháznak ha ház formája van és fából van. Ez legfeljebb a váza és azt kell még borítani valamivel. Ezért nem értettem, mert várnak meg feleslegesen sok faanyagot jelent.

2023. aug. 2. 18:43
 14/40 anonim ***** válasza:
77%

"Mondj meg okosat? Levest se vizbol fozzek,igaz?"

Naszóval a faház - ahogy már írták korábban mások is az nem az amit linkeltél.

És később is tetted be a linket mint ahogy én választoltam, úgyhogy foglamam sem lehetett, hogy te miféle tákolmányra gondolsz, gondoltál.

Ez nem faház, hanem valami ikebana vagy hívd ahogy akarod. Még kukoricagórénak sem hínám, mert azokat is jobban megcsinálták annó.

Mit akarsz bele tenni?

Nem tudjuk hogy mire gondolsz!? Nem értjük hogy mit akarsz csinálni - jó a kép alapján már kb igen - de nem tudjuk hogy miért?

Ha olyan virágállványt, vagy szőlőlugast akarsz ami a képen van, akkor csináld meg nyugodtan raklapból, vagy amiből akarod, úgyis befutja a növény és nem látszik.

Ha valami komolyabb építményt akarsz, akkor a korábbi intelmemet tudom megismételni:

Arra figyelj, hogy ne raklapból csináld!

2023. aug. 2. 19:28
 15/40 anonim ***** válasza:
Lehet ilyet csinálni, semmi akadálya. Nekem is van egy tákolmányom amit előző tulajtól megörököltem, annak még alapja sincs, csak a földön van, meg is van süllyedve, aztán évtizedek óta mégse dőlt össze...
2023. aug. 2. 22:54
 16/40 A kérdező kommentje:
2023. aug. 2. 23:02
 17/40 anonim ***** válasza:
100%
Jövő ilyenkorra ez már háromszor szét lesz korhadva.
2023. aug. 3. 02:45
 18/40 A kérdező kommentje:
azert kell jo festekkel lefesteni utana
2023. aug. 3. 08:24
 19/40 anonim ***** válasza:

Kérdező, mindez jól hangzik és mindent meg is lehet csinálni.

Csak van értelme?

Átgondoltad már azt hogy ez olcsóbb lesz vagy drágább, kevesebb munka lesz vagy több, mintha raklapokat nem is tennél bele? Mert ettől még rengeteg faanyag kell hozzá.

A videó alapján csak 2 oldala van raklapból és azt is rögzíteni kell, a tetőnek tartóoszlop kell, a raklapokat is burkolni kell stb. stb. Akkor még mindig ott tartunk, hogy mivel a raklap deszkái nem gyalult deszkák a felület érdes, szálkás lesz. Mivel nem egymáshoz illesztve készültek, a közéjük szabott deszkákkal is rések lesznek ahol átjár majd a levegő. Ráadásul van neked ennyi raklapod ingyen? Mert akkor éri meg ebben gondolkodni ha van egy nagy halom raklapod amit vagy kidobsz vagy elégetsz, mást nem tudsz vele kezdeni. De ha úgy kell beszerezned is a raklapokat akkor még az is egy rakat pénz lenne.

2023. aug. 3. 09:14
 20/40 A kérdező kommentje:

Kiszamoltam,hogy egy 2x2 meter alapteruletuhoz kb 35 raklap kell, most van már 15-17 a kertbe. 15 jobb, +1-2 kis hibas vagy repedt.

Plusz beton lapok az alja ala

2023. aug. 3. 09:31
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!