Van egy fa nyalu kalapacsom es folyton leesik a feje,hogy fixaljam meg?
Figyelt kérdés
2023. júl. 31. 14:31
11/14 anonim válasza:
betekersz 2db 3,5mm-es facsavart a végébe.
Úgy megszorítja hogy ki nem jön onnan többet
12/14 A kérdező kommentje:
koszi sracok,hetvegen osszedobom!
2023. júl. 31. 23:43
13/14 anonim válasza:
Fogd meg a nyelét úgy, hogy függőlegesen felfelé álljon a feje. Most a nyelének a végével lefelé üss rá párszor valami kemyény betonra, üllőre, satura, stb, aminek nagy a tehetetlensége, és nem rug vissza. A kalapács feje ettől a nyélre szorosan rámegy. A kalapács önmagát javítja meg. A fej után kiálló részt fűrészeld le. Most, hogy szorosan illeszkedik, beleverhetsz egy éket is, de ahhoz kell mégegy kalapács. Gyerekkorom óta idegesített, hogy nagyfater összes kerti szerszámának lötyögött a feje. A kapát, gereblyét kis cipész szegekkel próbálta javítani, 3-as lyukakat fúrt a fémbe, és oldalról körben a nyélhez szegelte. Aztán persze nem lett jó. Lötyögött, de legalább nem esett le a kapa a nyélről. Beáztatta, ettől bedagadt, de használatkor megint kiszáradt. A szögek pedig elrohadtak a víztől. Mennyit kinlódtam, mire megcsináltam őket, hogy az erőm felét ne a lötyögő szerszám vigye el! Pedig csak nyéllel lefelé a betonra kellett velük ütni, hogy a fém rászoruljon a kúpos fa nyélre, és kész. De előtte ki kellett vésni az összeszögelgetett nyelet a fémből, és mindegyik rövidebb lett 10 cm-rel, mert a rohadó részt levágtam, azután megfaragtam kúposra őket.
14/14 A kérdező kommentje:
remek otlet! koszi!
2023. aug. 12. 12:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!