Van egy fa nyalu kalapacsom es folyton leesik a feje,hogy fixaljam meg?
Figyelt kérdés
2023. júl. 31. 14:31
2/14 A kérdező kommentje:
belevertem egy szoget felulrol es jol behuztam,de nem lett jobb.
2023. júl. 31. 14:57
3/14 anonim válasza:
A szög nem alkalmas arra hogy beékeld. Biztosan van otthon valamilyen fém éknek való, ha mégsem akkor keress valamilyen keményfát éknek. Miután ezzel megvagy, be lehet pár órára vízbe áztatni.
4/14 anonim válasza:
Szög beleverésétől, szigazalaggal tekeréstől, vízbe áztatástól és egyéb kókányolástól ne várj eredményt.
Mint a fenti videóban mutatják, meg kell csinálni rendesen.
5/14 A kérdező kommentje:
oke oke! nekiesek ujra,koszi!
2023. júl. 31. 15:27
6/14 anonim válasza:
Az obiban láttam valamikor ilyen kör alakú éket (inkább csapnak nevezném), amit bele lehet ütni.
p.s.: te nyalogatod a kalapácsot? :D
7/14 anonim válasza:
Bele kell fűrészelni a nyélbe kb 2 cm. Ekkor kell az éket beleütni,a nyél vége kicsit szét nyílik. A fám ék szélebe nem árt lapos vágóval bele vagnodosni ,ez megakadályozza az ék kijöttét .
8/14 anonim válasza:
Be lehet szeggel is, én is csináltam már.
30-as szeggel és addig szegelni amíg teljesen meg nem szorul.
9/14 anonim válasza:
Persze, meg fa és vas ötvözet elektródával meghegeszteni.
10/14 anonim válasza:
Erre szolgál a kalapács ék, ami eredetileg ék alakú, szélein kissé felhasogatott kis bizbasz volt, amit ferdén bele kellett kalapálni a kalapács fejénél a nyél végébe. Később kitalálták a kúpos fém éket. mostanában a barkácsáruházakban ilyet lehet csak kapni. Az ék alakú hagyományost vasas szaküzletben lehet megtalálni. A megfelelő méretűt kell megvenni. Ha túlságosan lötyög a kalapácsban az ék, akkor először ajánlatos keményfa szilánkokkal körbeverni a kalapács fejben levő nyélvég körüli hézagot és csak utána beverni az éket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!