Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Van egy fa nyalu kalapacsom...

Van egy fa nyalu kalapacsom es folyton leesik a feje,hogy fixaljam meg?

Figyelt kérdés
2023. júl. 31. 14:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
2023. júl. 31. 14:55
 2/14 A kérdező kommentje:
belevertem egy szoget felulrol es jol behuztam,de nem lett jobb.
2023. júl. 31. 14:57
 3/14 anonim ***** válasza:
A szög nem alkalmas arra hogy beékeld. Biztosan van otthon valamilyen fém éknek való, ha mégsem akkor keress valamilyen keményfát éknek. Miután ezzel megvagy, be lehet pár órára vízbe áztatni.
2023. júl. 31. 15:22
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Szög beleverésétől, szigazalaggal tekeréstől, vízbe áztatástól és egyéb kókányolástól ne várj eredményt.

Mint a fenti videóban mutatják, meg kell csinálni rendesen.

2023. júl. 31. 15:24
 5/14 A kérdező kommentje:
oke oke! nekiesek ujra,koszi!
2023. júl. 31. 15:27
 6/14 anonim ***** válasza:

Az obiban láttam valamikor ilyen kör alakú éket (inkább csapnak nevezném), amit bele lehet ütni.

p.s.: te nyalogatod a kalapácsot? :D

2023. júl. 31. 16:19
 7/14 anonim ***** válasza:
Bele kell fűrészelni a nyélbe kb 2 cm. Ekkor kell az éket beleütni,a nyél vége kicsit szét nyílik. A fám ék szélebe nem árt lapos vágóval bele vagnodosni ,ez megakadályozza az ék kijöttét .
2023. júl. 31. 16:31
 8/14 anonim ***** válasza:

Be lehet szeggel is, én is csináltam már.

30-as szeggel és addig szegelni amíg teljesen meg nem szorul.

2023. júl. 31. 16:44
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze, meg fa és vas ötvözet elektródával meghegeszteni.
2023. júl. 31. 17:14
 10/14 anonim ***** válasza:
Erre szolgál a kalapács ék, ami eredetileg ék alakú, szélein kissé felhasogatott kis bizbasz volt, amit ferdén bele kellett kalapálni a kalapács fejénél a nyél végébe. Később kitalálták a kúpos fém éket. mostanában a barkácsáruházakban ilyet lehet csak kapni. Az ék alakú hagyományost vasas szaküzletben lehet megtalálni. A megfelelő méretűt kell megvenni. Ha túlságosan lötyög a kalapácsban az ék, akkor először ajánlatos keményfa szilánkokkal körbeverni a kalapács fejben levő nyélvég körüli hézagot és csak utána beverni az éket.
2023. júl. 31. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!