Régi fajta klímához lehet valahogy falra termosztátot “okosítani”?
Van egy régi fajta klímánk ami 10+ éves , ám bár tökéletesen működik. Fűt, hűt. Viszont távirányítója van. Megoldható hogy falon lévő termosztáttal lehessen kapcsolni? Láttam vannak termosztátok 5-30
Ezer ft között nem sok különbséggel, de azt nem tudom hogy valahogy összelehet e hangolni klímával? A távirányító régi, és nagyon szép modern termosztátokat láttam.
Előre is köszi a válaszokat!
Én házi megoldást láttam, ahol az építője lényegében egy microkontroller segítségével olyan távirányítót csinált, ami mérte a szoba hőmérsékletét, és ennek függvényében kapcsolgatta a klímát. Ő ezzel főtött, és azt a problémát oldotta meg ezzel, hogy a klíma jellemzően mindig melegebbet csinált mint amennyi be volt állítva.
https://www.youtube.com/watch?v=QC63d0R4suw
Szerintem amiket láttál, azok gázkazánhoz, vagy elektromos fűtéshez valók, így azokat biztos nem tudod használni klímához, mert azokra nem lehet vezetékesen külső vezérlést kötni.
Tessék, ilyet keress: room temperature sensor. Ennek a helyére kell bekötni a termosztátot.
Balra fent. Ez egy eléggé tipikus klíma vezérlés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!