Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Poliakrilamid gyöngyből...

Poliakrilamid gyöngyből hűtőtakaró mennyire működhet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagyon szenvedek a melegtől nyáron éjszakánként. Légkondi van, de amióta megszületett a fiam, egyszerűen nem tudok az általa keltett zajban aludni. Költözés lesz, 1 vagy 2 év múlva, mire befejezzük a kertes házunk, addig ki kell bírni a budapesti meleget... Gondolkodtam rajta, hogy vizes takaróval alszom, mert az párolgás során segít hűteni a testem, de őszintén elég kényelmetlen, meg a kicsi meg is hűlhet tőle, így azt az ötletet elvetettem. Vannak viszont ezek a zselés golyók, amiket a virágokhoz szoktak használni mostanában dísznek. Ha ilyen golyókat varrnék (első körben csak egy huzatba raknám őket) egy takaróba és mindig csak a golyók szívnák fel a vizet, lenne értelme? Van olyan párolgásuk ezeknek, hogy kibírjanak 4-5 órát éjszaka és legyen tényleges effektív hűtőhatásuk? Nyilván a huzat is csepegne valamennyire, de azt olvastam, hogy ezek a golyók több nap alatt engedik ki a vizet, ami azt jelenti, hogy ha a huzat meg is szárad hamar, ezek a golyók azért annyira gyorsan nem eresztenek le.

2023. júl. 4. 21:16
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!