A vasfúrás folymatait vagy a vasfúró rendeltetésszerű helyes használatáról infromációk?
Hát, ha tényleg 40 percig nyekergetted, esetleg még ütéssel is, akkor időszerű lesz új 13-as fúrót venni, vagy legalább leköszörülni a végét, ha találsz rá valakit.
3 lépésben szerintem is elég.
Arra vigyázz, hogy ne égjen meg a fúró hegye! Ne melegedjen túl, különben elmegy az éle. Én vágó, fúró, üregelő sprét szoktam időnként ráfújni. Az ken is és hűt is valamelyest.
És igen, fontos a jó minőségű fúrószár. Vettem mát a "tuskóban" is fúrót, azzal ugyan úgy jártam, mint Te.
Egy lépésben... csak oszlopos fúrógéppel tudnád a 13-as átmérőt,(az erőkar hiánya miatt).
A fordulatszámnak, minél vastagabb a fúrószár annál kisebb fordulattal kell fúrni,13-asnál 400-600 Ford/perc.
Fúró-vágó spray fontos a kenés és a fúrószár hűtése végett,az olaj is megteszi,a nyál csak szükség megoldás 1-1 fúrásnál,ha nincs kéznél olaj.
Még hozzá tenném azt is hogy a fogyassz/vásárolj piacon lévő MAI fúrószárak : a kispórolt ötvözőkből álló kommersz szénacélok,amik minősége erősen kifogásolható.
A 30 évvel ezelőtti Lengyel,Cseh,és Orosz "még Anyagból" készülteket 100X többre értékelem,( bolhapiacokon olcsón megkapod),míg a mai ÚJ profi fúrószárak iszonyat drágák az átlag embernek,(és nem is a praktikerben árulják)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!