Milyen anyagot használjak mobil klímám tisztításához?
Leszereltem a burkolatot de a hűtő borda tiszta kosz milyen anyagot fújak rá ami biztonságosan le viszi a koszt meg fertőtlenítő hatású is továbbá nem teszi tönkre sem a réz csövet sem az alumínium hűtőbordákat.
Olyan kemikália kell ami 1. liternél nem több. Válaszotokat előre is köszönöm.
Kosz azaz por leoldasra jo a tiszta viz spricnivel. En legutobb a szaritogepbol egy permetezovel mostam.igy le a port meg szoszt.
Klimanal ugyanez. Aztan lehet venni pl sprayt az obiban tisztitasra. Esetleg habot, de az nehezebb.
X-....számító
X+....szárító
Akkor nem fogalmaztam egyértelműen. Volt 2 mobil klímám is. Mindkettőt így tisztítottam. És de, pontosan ugyanaz mint a szárítógép. (hőszivattyús)
Csontra ugyanúgy működik.
Azért, hogy kicsit kapj is valamit, leírom a lényeget.
Klíma:
Megy a kompresszor, réz csőben továbbítja a gázt ami a halmazállapot változás miatt drasztikus mértékben von el hőt, azaz lehül. A cső átmegy egy hőcserélőn, az a nagy lamellás cucc. Az átveszi a hideget. Egy nagy ventillátor beszívja a levegőt és átáramoltatja a hőcserélőn. Így a levegő lehül, a hideg levegőt kifújja a gép. Mellékhatásként a hőcserélőn lecsapódik a pára, ami lecsöpög a tálcákba.
Szárítógép:
Pontosan ugyanez, csak kicsiben. Ott a hideg levegővel nem foglalkoznak, az csak mellékhatás. Ott a kondenzálás a lényeg. A ruhákat fújja a gép, meleg levegővel, a párát pedig kondenzálja.
Nahmost, amikor beszívod a levegőt, akkor egy szűrőn keresztül teszed. De nem tökéletes. Így bejut a por. Az ragad rá a nedves hőcserélőre. Ami amúgy is vizes, hisz kondenzál. Csak cseppekben. Ha ezt benedvesíted, spricceled, nem csinálsz vele semmi bajt. A por fellazul és jellemzően lecsorog a tálcába. Esetleg a kondenz kivezető csőből kipiszkálod egy fülpálcával. Van aki gőzzel teszi. Az már extrém.
Arra kell figyelni, hogy elektronikát ne érjen a víz. Jellemzően a gép legtetején található, így nem okoz gondot.
Ez a mechanikus tisztítás. Aztán kell a spré vagy hab ami fertőtlenít. Ehzt speciel szárítógépben nem alkalmaztam mert mégis a ruhákkal dolgozik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!