Miért lett ekkora divat a gipszkartonozás?
Mert egyszerűbb, könnyebb, pontosabb (a sík az sík, az egyenes az egyenes, a derékszög is nagyobb valószínűséggel megvan), tisztább, gyorsabb. Lehet, hogy olcsóbb is, azt nem tudom.
Külső falat én sem gipszkartonoznék, a penész is szívesen elbújik mögötte.
A bogarak nem tudnak bebújni mögé, ha szakszerűen van megcsinálva.
A vakolással semmi baj nincs. Viszont drágább (a munkadíj) , lassabb, tovább szárad, és az esetek 99%ban nem lesz olyan sík, mimt a gipszkarton.
De ha az tetszik, olyat csináltass. Mindenkinek olyan háza legyen, amilyet szeret.
Kb tényleg bárki fel tudja csapni a falra.
Én sem szeretem. Miért vegyek el még az életteremből? Ha mögötte légrés van, akkor meg a fal sem melegszik fel, hidegebb lesz a szoba.
Azon felül amit sokan írtak, bizonys mértékig alkalmas kábelek/vezetékek eltakarásáa, így plusz vésést és visszajavítást lehet megspórolni.
Amit viszont sokan elfelejtenek, az a helyszükséglet. Nem tűnik soknak az az 1-2-3 centi amivel a gipszkarton (plusz váz) vastagabb egy belső vakolatnál. De ha a saját példámból indulok ki, egy 120 nm-es házban (csak a főfalak gipszkartonozásával számolva) ez másfél négyzetmétert venne el. Ha ezt hipotetikusan felszorzom egy átlagos négyzetméter árral, valószínű hogy minuszos lenne a vége, még az alacsonyabb költség mellett is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!