Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Nincs földelés a házban. Ráz...

Nincs földelés a házban. Ráz a csap és a víz. Hogyan tudom megoldani?

Figyelt kérdés

Mikor engedek a kádba vizet megráz az áram és a csap. Mosogatásnál ugyszintén. Amíg nincs földelés hogyan tudnám elkerülni,hogy megrázzon az áram legalább a fürdésnél? Ma rosszul lettem tőle..

(27éves nő vagyok ,10hónapos lányommal lakok egy nagyon régi házban.Volt párom elhagyott és itthagyta nekem a félig felújított parasztházat. Pénzem nincs én tovább újítani nemtudom amíg nem dolgozom. Szemét volt,tudta sok minden kell még mint a földelés.. Pénzem most nincs megcsináltatni örülök, ha a gyerekemet ellátom.)

Szeretném kérni csak a segítő,megértő válaszokat kérni. Ígyis elvagyok keseredve..

2023. jún. 8. 18:51
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Szeptembertől vették fel bölcsibe,addig dolgozni sem tudok senkim sincs,70ezer ft-ból élünk egész hónapban. Köszönöm a válaszokat.
2023. jún. 9. 07:59
 12/20 anonim ***** válasza:
Hogyhogy nincs senkid? Fordulj az önkormányzathoz, egyházhoz, védőnőhöz, családsegítőhöz, újsághoz.
2023. jún. 9. 08:57
 13/20 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm.
2023. jún. 9. 10:55
 14/20 anonim ***** válasza:
66%

A lényeget már leírták, de nem reagáltál. Ha a villanybojlert leválasztod (ahogy lehet: kihúzod a konnektorból, lekapcsolod a kapcsolóját (nem a hőfokszabályzót!), biztosítékát), akkor is ráz?

Azt hogy ráz-e, legbiztosabb fázisceruzával megnézni. Ha nem megoldható, akkor egy ujj köröm felőli részével közelítve - mivel a feszítő izmok erősebbek, mint a nyújtók, izomgörcs esetén begörbül az ujj és megszakad az áramkör - plusz érj hozzá semmi máshoz és ne állj vizes talajon. (De ez sem életbiztosítás...)

Ha igen, akkor máshol van a gond (ha társasház/ikerház/sorház, akkor lehet hogy a szomszédban). Ha nem, akkor kapcsold ki a bojlert, mielőtt a csapokhoz nyúlsz. De mégobb ha be sem kapcsolod, és máshogy melegíted a vizet, mert a hiba egyre csak rosszabb lesz, idővel egyre veszélyesebbé válik!

2023. jún. 9. 12:55
 15/20 A kérdező kommentje:
Kertesház,de azóta megoldódott volt villanyszerelő. Beázott a tető valami elázott, az egész ház zárlatos volt. A földelést is megcsinálta. Köszönöm mindenkinek :)
2023. jún. 14. 09:44
 16/20 anonim ***** válasza:
Az jó! És ki fizette?
2023. jún. 14. 16:25
 17/20 anonim ***** válasza:
32%
Lenyegtelen, hogy ki fizette. Meg tudta oldani, megoldotta, a tobbi irrelevans es maganugye.
2023. jún. 14. 16:34
 18/20 anonim ***** válasza:
Ezt majd a kérdező eldönti, ügyvéd úr! Ha számomra lényeges, akkor nem lényegtelen!
2023. jún. 14. 16:36
 19/20 anonim ***** válasza:
32%
😄😄😄 Szamodra a lenyeges jelen esetben nem ertelmezheto kedves kis forumtars.
2023. jún. 14. 16:38
 20/20 A kérdező kommentje:
Nincs közöd hozzá,de odaadtam az ebédlőasztalom 6székkel,plusz a gyerekem kinőtt ruháit(30ezer ft értékben) és még adnom kell pénzt amikor tudok. Így egyeztünk meg. Pofátlanul megmondtam nemtudok fizetni,gondoltam megkérdezem és bejött.
2023. jún. 15. 17:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!