Nincs földelés a házban. Ráz a csap és a víz. Hogyan tudom megoldani?
Mikor engedek a kádba vizet megráz az áram és a csap. Mosogatásnál ugyszintén. Amíg nincs földelés hogyan tudnám elkerülni,hogy megrázzon az áram legalább a fürdésnél? Ma rosszul lettem tőle..
(27éves nő vagyok ,10hónapos lányommal lakok egy nagyon régi házban.Volt párom elhagyott és itthagyta nekem a félig felújított parasztházat. Pénzem nincs én tovább újítani nemtudom amíg nem dolgozom. Szemét volt,tudta sok minden kell még mint a földelés.. Pénzem most nincs megcsináltatni örülök, ha a gyerekemet ellátom.)
Szeretném kérni csak a segítő,megértő válaszokat kérni. Ígyis elvagyok keseredve..
A lényeget már leírták, de nem reagáltál. Ha a villanybojlert leválasztod (ahogy lehet: kihúzod a konnektorból, lekapcsolod a kapcsolóját (nem a hőfokszabályzót!), biztosítékát), akkor is ráz?
Azt hogy ráz-e, legbiztosabb fázisceruzával megnézni. Ha nem megoldható, akkor egy ujj köröm felőli részével közelítve - mivel a feszítő izmok erősebbek, mint a nyújtók, izomgörcs esetén begörbül az ujj és megszakad az áramkör - plusz érj hozzá semmi máshoz és ne állj vizes talajon. (De ez sem életbiztosítás...)
Ha igen, akkor máshol van a gond (ha társasház/ikerház/sorház, akkor lehet hogy a szomszédban). Ha nem, akkor kapcsold ki a bojlert, mielőtt a csapokhoz nyúlsz. De mégobb ha be sem kapcsolod, és máshogy melegíted a vizet, mert a hiba egyre csak rosszabb lesz, idővel egyre veszélyesebbé válik!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!