Raklapból kertbe bútor. Mennyire tartós?
Aprólékos lekezelés nélkül, esőn-napon kinthagyva semennyire. Ez történt anyáméknál. Tavaly csak odaállítgattak pár raklapot pad formában, azóta ott van. Áll még, de rettenet rusnya állapotban van, hulladéknak néz ki.
Nem tudom, hogy a lekenegetése mennyi pénz és macera, vagy egyáltalán mennyit segít a tartósságán. Lehet, hogy nem többet, mint az, ha használat után mindig szépen elpakolgatjátok.
Hát igen, alaposan be kell védeni.
De megéri???? A szőrös fát hogyan fested le normálisan? Ha lecsiszolod az nagyon vacakolós lesz a nem hozzáférhető helyeken.
Szerintem sokkal egyszerűbb venno normális faanyagot, előre meggyalulni, csiszolni, lekezelni, lefesteni és utána építeni belőle raklapnak kinéző valamiket és azokból építeni bútort.
7. éve van kint raklap padunk, mi csináltuk. Csak a háttámlát és azt a részt csiszoltuk le, ahol ülünk. Carbidekorral kentük le amikor megcsináltuk (az volt itthon maradék) és 2-3 éve átkentük szintén Carbidekorral (10 liter 5ezer és nem kell sok belőle, nagy felületre elég.
Sehova nem cipeljük, kint áll a tűző napon, veri az eső is rendesen, ha esik. Idén lehet megint átfestem, sec perc alatt megvan.
Ott kezdődik, hogy nem mindegy, milyen raklap!
A tömörfa stafnis kell,nem a pozdorjás, mert azt kezelheted, akkor is szétmálik.
Amúgy, ha adsz magadra kicsit, akkor szétszeded őket, és gyártasz magadnak a faanyagból normálisan kinéző valamit.
Jól hasznosítható az anyaga, ez tény.
A sima raklaptrendi nagyon bucsus, főleg mikor fehérrel átkenik. 😄😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!