Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Raklapból kertbe bútor....

Raklapból kertbe bútor. Mennyire tartós?

Figyelt kérdés
2023. jún. 6. 13:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%

Aprólékos lekezelés nélkül, esőn-napon kinthagyva semennyire. Ez történt anyáméknál. Tavaly csak odaállítgattak pár raklapot pad formában, azóta ott van. Áll még, de rettenet rusnya állapotban van, hulladéknak néz ki.

Nem tudom, hogy a lekenegetése mennyi pénz és macera, vagy egyáltalán mennyit segít a tartósságán. Lehet, hogy nem többet, mint az, ha használat után mindig szépen elpakolgatjátok.

2023. jún. 6. 13:33
 2/12 A kérdező kommentje:
Ha nincs hasznalva foliaval beferdni?
2023. jún. 6. 13:34
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
1 évet kibír aztán ősszel lehet felvágni gyújtósnak.
2023. jún. 6. 13:38
 4/12 A kérdező kommentje:
tehat kell egy jo lakk/vizallo festek
2023. jún. 6. 13:39
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

Hát igen, alaposan be kell védeni.

De megéri???? A szőrös fát hogyan fested le normálisan? Ha lecsiszolod az nagyon vacakolós lesz a nem hozzáférhető helyeken.

Szerintem sokkal egyszerűbb venno normális faanyagot, előre meggyalulni, csiszolni, lekezelni, lefesteni és utána építeni belőle raklapnak kinéző valamiket és azokból építeni bútort.

2023. jún. 6. 13:49
 6/12 anonim ***** válasza:
86%

7. éve van kint raklap padunk, mi csináltuk. Csak a háttámlát és azt a részt csiszoltuk le, ahol ülünk. Carbidekorral kentük le amikor megcsináltuk (az volt itthon maradék) és 2-3 éve átkentük szintén Carbidekorral (10 liter 5ezer és nem kell sok belőle, nagy felületre elég.

Sehova nem cipeljük, kint áll a tűző napon, veri az eső is rendesen, ha esik. Idén lehet megint átfestem, sec perc alatt megvan.

2023. jún. 6. 19:38
 7/12 A kérdező kommentje:
az tuti akkor!
2023. jún. 7. 08:19
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Tapasztalatom alapján az sem mindegy, mivel kened le. Ha jól tudom, a raklapok is be vannak áztatva gombaölővel. Raklappal nincs tapasztalatom, de egy lapra szerelt homokozóval igen: lekentem vizes bázisú vékonylazúrral, 1 évet alig bírt ki. Látszik rajta, hogy nem igazán szívódott bele a lazúr. Ez biztosan le van kezelve valamilyen gombaölővel.
2023. jún. 7. 08:59
 9/12 anonim ***** válasza:
35%
Ha jól megcsinálod, alaposan lecsiszolod és lekezeled akárcsak egy lazúrral is, akkor tartósabb, de szerintem ronda 1-2 év után. A résekbe beül a kosz, ami kb. letörölhetetlen, ha nincs rendesen lecsiszolva, imádják beszőni a pókok, stb. Nekem nem tetszik, de ez nyilván szubjektív. Nyilván ha lekezeled, akkor nem kevésbé tartós, mint egy normál fa bútor.
2023. jún. 7. 09:37
 10/12 ha5ctx ***** válasza:

Ott kezdődik, hogy nem mindegy, milyen raklap!

A tömörfa stafnis kell,nem a pozdorjás, mert azt kezelheted, akkor is szétmálik.

Amúgy, ha adsz magadra kicsit, akkor szétszeded őket, és gyártasz magadnak a faanyagból normálisan kinéző valamit.

Jól hasznosítható az anyaga, ez tény.

A sima raklaptrendi nagyon bucsus, főleg mikor fehérrel átkenik. 😄😄

2023. jún. 12. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!