Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » OSB és öregléc: kentem, de...

OSB és öregléc: kentem, de nem alapoztam, mi a teendő?

Figyelt kérdés
Készítettem a garázsnak egy hatalmas kapukomplexumot OSB lapokból ill. megmaradt öreglécből. Aztán az egészet meggondolatlanul lekentem Sadolin extra vastaglazúrral (ajánlották, mivel fa jellegű felületre kell, és kültéri ugye), aztán rájöttem, hogy talán valamivel elő kellett volna alapozni. Kérdés, hogy befolyásolja-e a tartósságot, hogy kihagytam ezt a lépést. Illetve, az OSB-t elég ergya módon fedi, szite minimálisan... száradás után menjen mégegy réteg ugyanez, vagy esetleg valami más jellegű utógondozás?
2010. okt. 11. 15:45
 1/3 anonim válasza:
az osb mint kőztudott enyhén vizáló ami azt jelenti nem tart őrőké kűlső párás helyen a festés jó őtlet volt az ad valamenyi vizáró réteget ha tőbszőr lekened természetesen a vastagabb festék réteg jobban véd sok jelentősége nincs az alapozásnak mert az csak polustőmitére van. a léc tovább fogja birni mint az osb mégha használt is de nyugodj meg az osb is 2 évet ki bir ha veri az eső akor is és adig ráérsz gyűjtőgetni valami időáló burkolatra amivel majd ki cseréled . a tanács hiteles és megfogadható mert 25 éve ács vagyok és fával foglalkozom.
2010. okt. 11. 16:46
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2010. okt. 11. 16:55
 3/3 P.Pityu ***** válasza:
Az OSB egész keresztmetszetén vizálló ezért lazurozásra nem alkalmas.Megtapad ugyan rajta,de nem szívodik be, ezért hamar lepereg róla.Az alapozás hiánya a léceken se próbléma,lekenheted mégegyszer a hatás ugyanaz mintha alapoztad volna.
2010. okt. 12. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!