Mi a teendő csempe leverése után?
Figyelt kérdés
Szeretném leverni a csempét a konyhában, de utána nem akarok másikat rakni. Egyszerűen csak fehérre festeni. A csempe kb 120 magasságig van, utána fal. A csempe kilóg a fal síkjából. Kell-e csempe leverés után újra vakolni? Esetleg elég a glett? Lehet ekkora falfelületet telibe glettelini? Aki választ ad úgy tegye, hogy még sosem újítottam fel, és nem is láttam ilyen műveletet. A válaszokat előre is ksözönöm.2009. nov. 3. 14:24
1/6 anonim válasza:
Attól függ, hogy jön le a régi csempe, mekkora vakolatdarabot visz magával és mennyire lesz egyenetlen utána a felület és milyen mélységben.
2/6 A kérdező kommentje:
Mi a legjobb eset és mi a legrosszabb? És mi van a kettő között ? :)
2009. nov. 3. 14:36
3/6 anonim válasza:
A legrosszabb, hogy vakolattal van felrakva a csempe régi módon, és a tégláig lejön a vakolat. Újravakolni+újrafesteni minimum 2 hét, ilyen nedves időben még több.
A legjobb, hogy lejön a csempe ragasztóstul, kis csiszolás után lehet vékony rétegben glettelni és festeni.
4/6 anonim válasza:
"Mi a teendő csempe leverése után?"
"Aki választ ad úgy tegye, hogy még sosem újítottam fel, és nem is láttam ilyen műveletet"
Ezek fényében: Hívsz egy szobafestőt, és megcsináltatod vele.
Hidd el nem viccből mondom. Ha semmi tapasztalatod/gyakorlatod nincs, nem fog sikerülni.
5/6 A kérdező kommentje:
Igen valószínűleg az lesz, bár sem a leverés sem a festés nem egy megcsinálhatatlan dolog. Ami a kettő között van, az már inkább szakembernek való dolog. De ha hívok valakit, akkor sem akarom hogy teljesen tájékozatlan legyek/átverjen. Köszönöm a válaszokat.
2009. nov. 3. 16:21
6/6 anonim válasza:
Én is megcsináltam, életemben először. Tényleg jobb ha nem kell vakolni. Azt döntsd el, hogy van-e kedved időd hozzá. Ha igen nem olyan bonyolult. Ha vakolni kell van készen kapható vakolat, összekevered felkened, megszárad, simítod, glettelsz, csiszold, kell mégegyszer, majd fested. Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!