Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Beltéri ajtó leszerelése?

Beltéri ajtó leszerelése?

Figyelt kérdés

Ha meg akarnátok szüntetni egy ajtót, de kellene hogy legyen valami “kerete” a bejáratnak a szobába, hogy oldanátok meg?

Gondoltam arra, hogy sima fehérre festett fa “léceket” tennék a korábbi ajtótok helyére, de érdekelnek egyéb megoldások is, ha vannak.

*Jelige: nőként barkácsolnék itthon*

2023. máj. 2. 23:24
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

Miért veszed ki az ajtótokot is?

Attól mert leveszed az ajtót nem kell a tokot is kivenned. Csak emeld le az ajtót, csavarozd ki a zsanérokat és a csavarok helyét javítsd!

Leveszed a léceket csak hogy utána feltegyél másikat ugyanoda? Minek?

2023. máj. 3. 00:47
 2/9 anonim ***** válasza:

Én se értem minek kellene kivenni a tokot. Azt meg végkép nem értem, hogy “barkácsolós nőként”’hogyan akarod kivitelezni a tok kiszedését, az elég nagy munka csak kiszedni, koszos és tuti kell egy áthidalót tenni fölé, ha téglaépület, de kőművesmunkát biztos generál.

Leveszed az ajtólapot, zsanért kiszeded, az ajtókeret típusától függően leszeded a festéket/lecsiszolod vagy ha műanya/laminált leragasztod

2023. máj. 3. 07:27
 3/9 anonim ***** válasza:
Az ajtó leakasztanám, zsanérokat leflexelném, a maradék ajtókeretet meg befóliáznám. Jelige: fóliásjuci, keress rá a youtube-on.
2023. máj. 3. 13:03
 4/9 A kérdező kommentje:
Vannak nem javítható esztétikai hibák a tokon, azért szeretném azt is leszedni. Csak azért mert kiemeltem, hogy nő vagyok, még tudok ezt-azt, segítségem is van, de ötletet gyűjteni jöttem
2023. máj. 3. 16:41
 5/9 anonim ***** válasza:

#4 Lehet, hogy egyszerűbb ha nem veszed ki a tokot hanem annak felületét takarod el vagy javítod.

Faglettel lehet javítani a hiányokat a felületen vagy ha műanyag akkor mással ki lehet tölteni a hibákat és utána festhető. Vagy csak tegyél rá valami díszburkolatot a felületére, ez lehet szép tapéta, öntapadós díszfólia, parafa vagy bármi, még akár vékony falap is. Vannak szép mintásra lukasztott pozdorja lemezek is, 3mm vastagak és lehet belőlük vágni vagy vágatni olyan csíkokat amiket a felületre ragaszthatsz. De pl. rattanból is van szép hasonló, az könnyebben vágható és mégis dekoratív egy régi ajtókereten.

[link]

[link]

Én is nő vagyok és az ilyesfajta munkákat én szoktam csinálni nem a férjem, őt nem érdekli. Én meg a kerti munkákat nem szeretem amit meg ő csinál, akkor már inkább festem a falat vagy rakok össze szekrényt. :)

2023. máj. 3. 18:33
 6/9 anonim ***** válasza:

#5-höz még:

Az ajtókeretet bevonhatod fahatású fóliával is vagy hasonló takarólemezzel:

[link]

[link]

[link]

[link]

2023. máj. 3. 18:40
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Képet küldj a szerinted nem javítható hibákról, megmondjuk, hogy javítsd ki!
2023. máj. 3. 19:09
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az esztétikai hibák fóliával jól elfedhetőek.
2023. máj. 3. 19:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha mindenáron el akarod takarni a régi keretet, gipszkartonnal próbáld meg. Azt simán rá lehet csavarozni a fa keretre. Egyet a közepére, kettőt meg a két oldalára. Az élekre meg alu élvédőt kell ragasztani glettel, és utána átglettelni az egészet.
2023. máj. 4. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!