Alumínium lemezt mivel lehet vágni könnyen, aminek éle nem csorbul ki, és kézi, mechanikus szerszám? (Üzemanyag nélküli.)
Kezi lemezvago. De ezer ft-ert mar kenyeret se kapsz, nem hogy szerszamot.
Barkacsboltban nezz lemezvago fogot.
Körfűrész megteszi? Az van. Csak még nem használtam és nem értek hozzá (láncfűrészt már használtam, ilyet még nem). Kaptam.
Valamint, mondom, említették a lombfűrészt, auz is van. Többiek véleménye a lombfűrészről?
Na most akkor, hogy lezárjuk ezeket a felesleges ajánlgatásokat, elmondom mit csinálj (8 éves épület/díszmű bádogozás múlttal)
Keresel a környékeden egy bádogost, vagy szerkezet lakatost, vagy autólakatos, és megkéred, hogy szabja le neked a lemezből a kívánt méretet. Ha csak pár darabról van szó, akkor azt egy ezresért szerintem leszabják neked 2 perc alatt.
A másik, az ilyen lombfűrész meg ilyen-olyan lemezvágó olló amivel max gipszkarton profilt érdemes csipkedni, ezekkel a büdös életben nem fogsz te nem hogy egyeneset, de még hullámmenteset sem vágni.
Egy normális táblaolló amivel lehet már SZÉPEN síklemezt vágni, az 15-20 ezertől indul. Az ilyen barkácsboltos ollók nem erre lettek kitalálva, azokkal nem lehet síklemezt szabni.
Nem azért nem lehet már a méhtelepen hulladékot vásárolni, mert a gonosz kormány szopatni akarja az amatőr barkácsolókat.
Hanem azért, mert rengeteg adócsalás ment a méhtelepeken. Hulladékáron vásároltak fel olyan anyagokat, amik utána nem az olvasztóba kerültek, hanem feketén tovább értékesítésre. A kocsmai nyerőgépek meg kávé automaták után a méhtelep volt az egyik legnagyobb pénzmosoda.
"Hát kérdező aluminiumlemezt nem kapsz egy ezresért. kb. egy hónapja fél tábla 1mm vastag alulemezt vettem 10ezerért..."
Na haragudj, ez nekem gyanús... Színezüstből tíz ezer Ft-ért negyven grammot kapni. Egy kisebb tábla, egy millis színezüst lemez kerül tízezer FT-ba.
Alumíniumból meg húsz kilogramm, ami tízezer FT! Egy millis aluból egy táblányi, közel sincs annyi. Átlagosan ötszáz FT kilója az ALUnak.
Nekem hulladék alu lemez kell.
Ötlet, honnan szerezhetem be, tehát olcsón?
A másik meg -és ez NEM rólad szól, kedves előző-, hogy lemezáru táblásított változata, baszki, közel ezüst áron van?? Ez viszont bizonyos kereskedőket minősít, amit magyarul úgy mondunk, példának okáért: szarrágók. Vagy a nagyker, vagy a kisker olyan, bizonyos esetekben. De egyesek nagyon szarrágók. Legközelebb a vécésnéninek arannyal kell majd fizetni...?
Kérdező, te most vagy nagyon sötét vagy, vagy szándékosan kukacoskodsz. Mire egy táblalemez eljut a méhtelepről a boltba, vagy 10 munkafolyamat rezsijét kell megfizetni. Vagy szerinted ingyen gázolajjal mozgatják az anyagot a-ból b-be? Vagy ingyen árammal olvasztják be? És az alu gyárban a vécésnéni ingyen pucolja a kohómérnökök után a szart?
Hagyjuk már a hülyeséget, a google keresőben megtalálod az árakat te és mindenki IS, hogy 3-4 ezer forint kilója a táblásított alu lemeznek.
Hiába megy át a táblásított ennyi munkafolyamaton, túlzónak tartom a kereskedelmi árát.
A szín ezüst nem olyan sokkal drágább. Ez itt az aránytalanság. Pedig az ezüstöt méretre öntve is hozzá lehet jutni, átlag 250-260 FT / gramm áron.
Akkor miért vesz valaki táblásított alu-t? Miért nem ezüstöt? Érted mire gondolok?
Tehát a kérdésem: hulladék alut hol tudok beszerezni, tehát fillérest?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!