Alumínium lemezt mivel lehet vágni könnyen, aminek éle nem csorbul ki, és kézi, mechanikus szerszám? (Üzemanyag nélküli.)
Karos lemezvágó olló. Csak ilyet vegyél, használtat. Minnél régebbi, annál jobb, mert azokban még benne van az anyag. Néhány éve 10ezerér vettem használtan a jófogáson, megköszörültem a pengét, azóta is kiválóan működik. Még 2mm vastag vaslemezt is jól viszi.
Újonnan nem éri meg, mert 150ezernél kezdődnek, és a minősége közel sincs olyan jó mint a régieknek...
Azt írtad hogy nem gépi szerszám, de ha van egy akkus fúrógéped és nem fontos a teljesen egyenes vágás, akkor én egy ilyenbe ruháznék be:
#6 Ez semmire nem jó! A lemez széle teljesen behullámzik, utólag órákig kell még egyengetni, az élek egyenesbe reszeléséről, sorjázásról nem is beszélve.
Ezzel szemben a koros lemezvágó olló precíz, pontos munkát tesz lehetővé, az utómunka kimerül az egyszerű sorjázásban. És a karos lemezvágó ollóval egy komplett táblát (2m x 1m) precízen fel lehet darabolni. Igaz, ekkora nagy lemezdarabolás már kétemberes munka.
Tehát a kérdezőnek valami ilyen kéne:
Létezik belőle kisebb nagyobb, pengehossztól függően. A legkisebb azt hiszem 15cm volt, ami a fotón látható, az 50-60cm pengehosszú lehet.
Bolhapiacon, zsibvásáron is érdemes körbenézni szombat-vasárnap, mondom én is 10ezerér vettem egy teljesen jót.
Köszönöm a sok választ! Egyébként nekem valamik nagyon olcsó, egyszerű megoldás kellene, mert se pénzem erre, se munka. Úgy értem, fél órás munka volna csak, néhány alu lemezt szeretnék beszerezni, bár arról se néztem még árakat. Téglalap alakban szeretnék kivégni, méretre vágni néhányat, és ennyi,. Ehhez ezer forintot se ruháznék be.
Írta valaki a lombfűrészt. Van kettő darab. Alu lemezhez működhet tényleg? Nekem csak annyi a cél, hogy maradjon nagyjából vízszintes az alu lemez, sorja se gond. De max egy milliméter hullám engedhető meg rajta. Magyarán maradjon szinte lapos. Néhány darab kellene, méretrevágva. Ezt szeretném csupán megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!