A wc tartály öblitőcsővénél a wc lehúzásakor csepeg/folyika víz hogy javítsam a legeygszerübben?
Van egy falra szerelt wc tartály, amibe egy 32 es pvc cső megy bele, és ahogy látom egy ilyen fehér gumitömités van betolva.
Emlékszem mikor ezt valaki felrekta hogy nem a gyári öblitőcsövet rakta be az szélesebb azthiszem 50mm.
Ha jól sejtem egy 32/50 es gumi tömitő bigyó lehet benne.
A főkérdésem amugy az hogy ezzela gumitömitéssel lehet a gond?
És ha letekerema wc tartály aljána hollandert ami ezta a csöveta helyén tartja akkor ugye nem fog vudulnia víz a tartályból?
Mert ha igy van akkor aara gondoltam hogy letekerem ezta holalndert, kiszedem azt a gumit és bekenem vastagon ilyen szilikonos tömitő/ragazstó pasztával?
Ez müködhet?
Vagy mit csínáljak? Aki ért hozzá segítsem már
köszi
UI.:
Csaka wc lehúzásakor folyika víz, tehát nem az öblitószelep tömitése a szar, ebben biztos vagyok!
A Dömötörökben régebben "O" gyűrűt tett a gyártó oda az 50-eshez(problémás volt), míg a maiakba már csakis 50-es kúpos tömítést tesz,ami jól tömít. Szóval vegyél egy 50-es kúpos tömítést(kb 30Ft), emeld le a tartályt, cseréld le ezt a tömítést,és jó lesz.
A másik megoldás, a szilikonos ragasztó(Pl. FBS ragasztó) és ez is megfogja a szivárgást, de nagyon fontos hogy csont száraz legyen a felület, és ha bekened a felületet, akkor ez is megoldja a problémát.
A tartályból erezd le a vizet előtte,zárd el az utánpótlását,majd töröld papírral szárazra,és kend be FBS-el itt,és aztán tekerd vissza a a nagy fehér 50es csatlakozót. 1-2 óra múlva nyisd rá a vizet a tartályra,és használható lesz a tartály ....szivárgás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!