Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi történik ha kétütemű gépbe...

Mi történik ha kétütemű gépbe túl sűrű a keverék?

Figyelt kérdés

Például ha valaki olyan elvetemült hogy 1:10 keveréket önt láncfűrészbe.

Ha túl kevés az olaj besül, na és ha túl sok? Tehát ha tényleg sok és nem az a "picit meglöttyintettük max jobban füstöl" kategória.

2023. márc. 13. 18:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Fustolni fog mint az allat es gyenge is lesz, az olaj televeri a gyertyat igy nem lesz gyujtas, aztan lefullad, es pucolhatod ki belole a sok sz.rt.
2023. márc. 13. 19:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Másikat kell beleönteni.Ha elindul kijárja magából az előzőt .
2023. márc. 13. 19:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Én figyelmetlenségemben egyszer a 039-es Stihl fűrészembe véletlen a tankba öntöttem a lánckenő olajat...

Kétszer kiöblítettem benzinnel, de mint kiderült nem volt elég..

Na az úgy füstölt utána míg ki nem fogyott az a tank hogy alig láttam mit vágok... 😅😅

De egyébként ment, és nem is lett neki semmi baja.

2023. márc. 13. 19:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Kb mint ez. :D [link]
2023. márc. 13. 19:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Nagy eséllyel csak füstöl mint állat, nem megy, nagy eséllyel beköpi a gyertyát gyakran. Határesetben ha túl sok az olaj amiatt is besülhet. Ugye ha több olajat kap, akkor kevesebb benzint is, emiatt magas lesz at AFR, ami miatt magasabb hőmérsékletű lesz az égés. Jó esetben csak a gyertyád olvad el, rossz esetben a dugattyú.
2023. márc. 14. 14:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Ami olaj nem ég el, az idővel koksz lesz, ami elég nagy keménységű valami, tele lesz hosszkarcokkal a henger, csökken a kompresszió, gyengül a motor. Stabilan, átgondoltan fejre fordítod és nyélgáz, amíg csak füstöl. Ezzel a forgattyúsházból is kijön a többletolajzás, és segít a hengerfalat is megszabadítani. Nyilván bőven üzemmeleg motornál, nyilván walbro jellegű karburátorral csak, és természetesen körbenézel előtte, mert ezek képesek évekig szivatni, hogy mit dolgozol a felhők közt.
2023. ápr. 1. 19:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!