Minden SDS (plusz) tokmányú fúró pneumatikus?
Úgy értem, vannak ezek a nagy, "tartályos" pneumatikus fúrók, mint mondjuk ez:
Ez a klasszikus forma, ezeknél a gépeknél.
Ugyanakkor van ilyen gép is:
ez szintén sds plusz, tehát a fúrószár az ide-oda kotyog a tokmányban, akkor nem lehet sima hagyományos ütvefúró , nem?
De akkor mi a különbség?
A nagyobb teljesítményű gépeknél szokott lenni ez a nagyobb, masszívabb felépítés, mint az 1-es linkben.
Viszont akkor ha a kisebbik is pneumatikus, akkor még annyi kérdésem lenne, hogy vajon melyiket éri meg jobban megvenni?
Egy 2-es linkben lévő Bosch-t 85-90.0000-ért, vagy ezt a másik felépítésű, nagyobb teljesítményűt, pl:
ezt, amit a Lidl-ben legutóbb 30.000.ért árultak akciósan?
Ilyen parside fúróm van:
Két lakást (saját+sógor) rendeztem be vele eddig, az olya 100db furat betonba, jellemzően 6-os vagy 8-as. Ezt szépen viszi. Csempét is véstem fel vele pár négyzetmétert. Meg keverőgépnek is használtam burkoláshoz kb. 100nm. Ennyi munka után a tokmánynál kicsit jön a zsír, de működik még.
Otthoni/barkács használatra szerintem megfelelő.
Valójában olyan keményen mint a 4-es válaszoló írja, sosem hajtottam meg. Arra valószínű nem való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!