Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen fúróval lehet csempét...

Milyen fúróval lehet csempét fúrni?

Figyelt kérdés
Ez csak a fúrószáron múlik, vagy a fúró erején is? Ezt a nyomaték dolgot nem értem. Az én vállammal, kezemmel nyomom a csempének a fúrót, a fúró az csak forgatja a szárat. Hogy van ez? Átlag fúróm van, de azzal sztem nincs gond, hogy elég erősen forgassa a szárat. Világosítsatok fel, légyszi, kösz!

2023. febr. 13. 10:43
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
87%
Vidia betetes furot probalj hasznalni
2023. febr. 13. 11:00
 2/19 anonim ***** válasza:
84%
Üveg vagy csempefúró szárral. Legalábbis ha nem akarod, hogy elrepedjen a csempe. A másik lehetőség, hogy megpontozód pl egy szöggel azt a helyet, ahol fúrni akarsz, de ez könnyen a csempe elrepedéséhez vezethet.
2023. febr. 13. 11:02
 3/19 A kérdező kommentje:
Köszi, és a normál fúró alkalmas erre? Megfelelő szárral?
2023. febr. 13. 11:21
 4/19 anonim ***** válasza:
91%

A fúró az a szerszám. A fúrógép pedig amibe befogod a fúrót. Nem kell vállal meg egész testtel nyomni, csak érzéssel. A gép dolgozik, a szerszám dolgozik, te csak irányítod. Ha nagy előtolást kell alkalmazni, nem az anyaghoz való a szerszám.

Csempefúró:

[link]

Több méretben és készletben is kapható. Hagyományos spirálfúróval vagy kőzetfúróval nem fog menni.

2023. febr. 13. 11:34
 5/19 anonim ***** válasza:
Kőzetfúró az vídia betétes, alkalmas csempefúrasra, mindig azzal fúrták.
2023. febr. 13. 12:28
 6/19 anonim ***** válasza:
85%

A csempet nem pontozzák igazán, hanem lekopogtatják a fényes mazat pontozóval, utána könnyen belekap a fúró.

Vannak gyémàntporos csempemarók fúróhoz, meg a linkelt spec keményfémbetetes fúrók. Régóta meg a sima vídiabetétessel (kőzetfúrók-2-3-4 élű)fúrtak, es fúrják ma is.

2023. febr. 13. 12:31
 7/19 anonim ***** válasza:
85%
Amit a 4-es linkelt az nagyon jó, mióta kipróbáltam, mindig ilyennel fúrok csempét. Ehhez bármilyen fúrógép jó.
2023. febr. 13. 12:59
 8/19 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek
2023. febr. 13. 13:20
 9/19 anonim ***** válasza:
#5 Onnantól kezdve hogy picit kopik az éle, már nem alkalmas csempefúrásra. Ahhoz pedig hogy pontosan megkezdje vele a furatot, szerintem kell rutin. Ezért írtam neki, hogy nem fog menni.
2023. febr. 13. 14:02
 10/19 anonim ***** válasza:
17%

A fúrógép tudjon ütve fúrni kis fordulatom,különben neki se állj.

Én mindig vékony fúróval kezdem,aztán bővitem.

2023. febr. 13. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!