Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Leghosszabban mely olaj, ág,...

Leghosszabban mely olaj, ág, olajjal átáztatott gally, vagy bármi ég? Kerti fáklyát szeretnék létrehozni, mely nagyon sokáig, a lehető leghosszabb ideig világít. Akármi érdekel, mellyel a legtovább tart(ható) az égés.

Figyelt kérdés

Ledes gyertyánk több van, nem ledre kérdez ez a kiírás rá.

Végig kövezett az udvar (egy hatalmas része), ahol lesznek, és mind ott vagyunk, felügyelet nélkül nem maradnak. De nem ez most a fontos, hanem a fenti kérdés (re érkező válaszok).

Köszönöm, ha tudsz segíteni! (Vagy ha jobb észrevételed van és megosztod a minél tovább elhúzható égésű fáklyákkal kapcsolatosan.)

2023. jan. 26. 23:12
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Vegyél.
2023. jan. 26. 23:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet ám venni a boltban fáklyát, nem kell ezzel szórakozni.
2023. jan. 26. 23:19
 3/9 A kérdező kommentje:

Éppen ezt szeretném, hogy pl. a bolti (adott idejű égéssel rendelkező) égési idejét utólagosan minél tovább égővé módosítsuk.

Vagy sajátot készíteni (pusztán hobbi/kreativitás), szintén ÚGY, hogy az a lehető legtovább világítson. Hosszú órákon át.

2023. jan. 26. 23:25
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ruhát átitatva petróleummal nem sokáig ég,jobb a bolti bambusz fáklya az utántölthető is.
2023. jan. 27. 08:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem az számít igazán, hogy milyen anyagból vannak, hanem hogy mennyi olajat tudsz a fáklya tartályába tenni és milyen nagy lánggal fog égni - azaz mekkora a kanóca.

Ha egy normál kerti fáklyának teli töltöd a tartályát sima bolti fáklyaolajjal, az kb. 5-6 órán keresztül tud utána égni, ha nem hagyod túl hosszúra a fáklya kanócát. De akkor kisebb lánggal kisebb fény is fog járni.

Én nem babráltam a kanócokkal, nekem a meleg kellett a fáklyákból, így volt, hogy amikor éjfél körül kimentem és meggyújtottam a fáklyákat az udvaron, azok kb. 5 órát bírták.

Ha megoldod, hogy egy vékonyabb kanóccal is el tudd zárni a nyílást, hogy ne tudjon feleslegesen párologni és rövidre vágod a kanócot, hogy ne égjen el egyszerre sok olaj benne, akkor meg tudod növelni az égési időt.

Viszont megnézhetnéd a temetői mécseseket. Van olyan ami egyszerű, a díszes üvegmécsesek betéte és akár 3 napig is égnek egyfolytában. Lehet, hogy egyszerűbb azokból többet használni a fáklyák helyett. Mi befőttesüvegbe szoktuk betenni ezeket a mécsesbetéteket, így a szél sem fújja el és kicsit a fényét is koncentrálja. Kirakni is könnyebb, mint a fáklyákat, mert leteheted bárhová. Korábban csak ezt használtuk, a kerti fáklyát azért vettem 2 éve, mert ahogy írtam, nekünk a meleg kellett és nem a fénye.

Azért nem használnak a kerti fáklyákba ugyanúgy paraffint, mint a mécsesekhez, gyertyákhoz, mert az nem tud a kanócban felszívódni, hanem a kanóc körül olvad csak meg és táplálja éghető anyaggal - így a kanócnak kell egyre lejjebb égni hogy eléje a szilárd paraffint. A fáklyában meg pont az a lényeg, hogy a kanóc egy helyen marad és az olajat szívja fel magába. Másféle olajjal nem az égés ideje nőne meg csak a hője amit kisugároz.

Röviden: próbáld meg a fáklya kivezető nyílását valami nem éghető anyaggal (puha száradó agyag, fém) kisebbre alakítani és egy vékonyabb kanócot használni, amit rövidebbre vágsz hogy kisebb legyen a lángja.

2023. jan. 27. 08:34
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az olajok füstölnek, használd azt ami fáklyához van. Petróleum még, de ezek hasonlóak, senki sem stopperolja mi meddig ég, erre ne keress itt választ. És nagyban függ az égő rész felületétől.
2023. jan. 27. 08:35
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

1 feltöltéssel kb 6-8 óráig ég.

[link]

2023. jan. 27. 10:03
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"Éppen ezt szeretném, hogy pl. a bolti (adott idejű égéssel rendelkező) égési idejét utólagosan minél tovább égővé módosítsuk."

Az nem baj, ha a módosítás közben a fél udvart bevilágító 30 centis lánggal lobogó fáklyából a fenti "optimalizáló" művelet közben 2 centis lánggal égő és század annyi fényt kibocsátó mécsest csináltunk?

2023. jan. 27. 11:00
 9/9 NTBS ***** válasza:
100%
Vegyél inkább boltit.
2023. jan. 27. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!