Milyen satupadot/műhelyasztalt javasoltok?
Saját hobbi, általános célú műhelyembe lenne szükségem egy satupadra vagy műhelyasztalra. Fa és fémmunkákra használnám vegyesen. Kérdéseim:
1. Milyen magas legyen? Alapvetően álló munkához használnám, én 185 cm magas vagyok, így gondoltam minimum 95-100 cm magas legyen, de amit lehet kapni, az általában 85 cm. Nem túl alacsony az?
2. Milyen anyagból legyen a lába. Többnyire fémvázasokat lehet kapni, de többen azt mondták, hogy favázas legyen, mert az elnyeli az ütések rezgéseit. Ti mit javasoltok?
3. Milyen legyen a felülete? Vaslemez? Ha igen milyen vastag legyen? Vagy inkább fa legyen? Esetleg fenyőfa pallók fémlemez borítással?
4. Hol lehet ilyet venni? Az újak általában nem megfelelők, és nagyon drágák. Használtan általában fémvázat kínálnak, arra kell valamilyen asztallapot készíteni. Ez megfelelő lehet?
Köszönöm a válaszaitokat!
1. 85cm nagyon alacsony, legalább 105cm legyen.
2. Kisebb munkákra jó egy masszív faasztal, fa lábakkal, de erősebb munkákhoz, vasmunkákhoz vaskeretes asztal kell.
3.Attól függ mire használod. Ha hegeszteni is kell, akkor vaslap.
4.Ezeket a barkácsoló leginkább saját maga készíti el.
Satu magasságát így kell mérni
Hozzá az asztal már könnyebb.
Nekünk pallóból van a munkalap, és vastag fa lábak, merevítve. 30 éve mindent bír.
Gyárakba vasból csinálták, esetleg fa asztallap borítással.
Lényeg, hogy a lábak stabila tartsanak.
Helytől függően a vas munkalap télen hideg lehet, a fát meg tönkrevágja a hegesztés, ha nem figyelsz.
A vas asztalon szar kalapál i, mert cseng, zeng minden, de fa munkalap egyengető vastömbbel lényegesen jobb.
Köszönöm a válaszokat!
#2 sajnos a linket nem tudtam megnyitni, esetleg el tudnád küldeni újra?
Igen, ha nem találok megfelelőt megfizethető áron, akkor nekem kell megcsinálni, nyilván az is megoldható.
Tessék. Ha mégse jön be,(nekem jön az előző linkem). Akkor keress rá, hogy satu magassága.
Végül is egyenesen állva, lógó kéznél könyöknél behajlítod a kezed és a könyök magassága a mérce satunál.
Köszönöm a válaszokat!
Meg tudtam nyitni az oldalt!
Nyilván íróasztalnak nem jó ez a magasság, de ez nem is arra való.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!