Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi a neve ennek a kazánkiegész...

Mi a neve ennek a kazánkiegészítőnek?

Figyelt kérdés

Ami arra szolgál, hogy a vegyes-tüzelésű kazánnal egyúttal a bojlerben lévő meleg vizet is felmelegítse. Állítólag külön rá lehet építeni utólagosan is egy hagyományos vegyes-tüzelésű kazánra, valami radiátorszerű dolgot.

Nekünk ilyen kazánunk van, egy (télen, fűtéskor) folyamatosan üzemelő keringetőszivattyúval és ehhez lehetne venni egy eszközt, amivel jelentős plusz energia befektetés nélkül a bojlert is ki lehetne váltani.

Mi ennek a neve?

Köszönöm a választ!

2010. okt. 2. 20:36
 1/8 anonim ***** válasza:

hőcserélő, de ez nem ilyen egyszerű.

a bojlert nem nagyon tudod kiváltani. egy normál fűtéshez használt kazán teljes teljesítménye nem sokkal haladja meg azt a teljesítményt, ami egy zuhanyozáshoz kell.

(általános iskolás fizika: ha a zuhanyozáshoz kb. 13-15 liter per perc víz kell és télen a hálózatból 5-10 fokos víz jön be, akkor mekkora teljesítmény kell kb. 30 fokos vízhez, amiben már lehet zuhanyozni...)

azt meg lehet csinálni, hogy télen a kazán fűti a bojlerben a vizet, meg is szokták csinálni, de ehhez erre való, vagy legalábbis átszerelt bojler kell, meg a kazán vezérléséhez is hozzá kell nyúlni, szóval házilag ne nagyon állj neki...

2010. okt. 2. 21:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Hőcserélős bojler, legalábbis nálunk így hívják (Ukrajna, Beregszász).
2010. okt. 2. 21:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Boyler hőcserélő

A Hajdú boylerekhez gyártanak már hőcserélő spirálos alaplapot. A régi helyére beépíthető.

2010. okt. 2. 21:34
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem, nem akarom házilag és köszönöm a válaszokat.

A kazán nagy teljesítményű - egyszer megnézte egy központi-fűtés szererő. Viszont nem értem az elvét ennek a hőcserélőnek?

A kazán meleg vízét vezetik bele? Néztem, hogy van spirálcsöves és forrasztott lemezes - melyik a jobb?

Ez utóbbiak 15.000-től kezdődnek. Amazok 45-50 ezertől.

2010. okt. 2. 21:36
 5/8 anonim ***** válasza:
A fűtőkazán rendszerére kötik rá, ugyanúgy mintha radiátor lenne. A bojlerben lévő spirál fűtőtest "előmelegíti" a vizet, az elektromos fűtőtestnek ritkábban /vagy egyáltalán nem/ kell bekapcsolni. Ismereteim szerint a spirálcsöves egyszerűbb, olcsóbb, beszereltetni és üzemeltetni is.A másik típus jobb hatásfokú, de drága.
2010. okt. 2. 23:35
 6/8 anonim ***** válasza:

[link]

Egy ilyet keress tavaly 35000ft volt a Szatmárinál most nem láttam náluk de máshol biztosan van szerintem olyan 40000 körül.

2010. okt. 3. 19:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. okt. 3. 19:59
 8/8 anonim ***** válasza:

[link]

Közben találtam is egyet (az árát is jól tippeltem).

2010. okt. 3. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!