Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi lehet a baj az áramkörrel?

Mi lehet a baj az áramkörrel?

Figyelt kérdés
Tehát tegnap feltettem egy kérdést ezzel kapcsolatban, most megpróbálkoztam a megvalósítással is. A venti elszívóként van használva, egyszer csak egy kattanás hallatszott és azóta semmi. Szóval kicseréltem a biztosítékot, de semmi. A vezetékekből is visszavágtam és visszaforrasztottam de semmi. A forrasztással lehet a gond vagy mivel? Csatolok képet, a jobb oldali fehér a tápkábel csatlakozója, mellette balra a fekete a biztosítéké, a jobbos fekete pedig a billenőkapcsoló. A venti az egyik vezetékével a kapcsolóra, a másikkal a biztosítékre volt kötve eddig is. Mi lehet a baj, a venti a rossz? Vagy más is lehet? A nagyon halk kattanás miatt biztosan azt gondoltam volna hogy a biztositek szakadt el:(
2022. dec. 29. 15:17
 1/5 A kérdező kommentje:

Itt a kép:

[link]

2022. dec. 29. 15:22
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

Ez volt a kérdésed?

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__barkacsolas__12065180..

A forrasztások egyszerűen rossz minőségűek, simán lehet forrasztás gond, de akár ventilátor, biztosíték foglalat vagy kapcsoló probléma is. Ezeket egy egyszerű multiméterrel ki lehet mérni.

Szubjektív megjegyzés. Nem egy bonyolult szerkezet, sőt rendkívül primitív. De ez kisfeszültségű, 230V-os berendezés és a forrasztásból, kérdésedből ítélve abszolút nem értesz hozzá. A saját biztonságod érdekében hagyd, vagy hívj szerelőt vagy vegyél újat.

2022. dec. 29. 15:53
 3/5 anonim ***** válasza:
87%
Nekem úgy tűnik a biztosítéknál nincs érintkezés mellévan "forrasztva"ragasztva a vezeték.
2022. dec. 29. 16:41
 4/5 anonim ***** válasza:
41%
Ez mi akar lenni?
2022. dec. 29. 23:18
 5/5 anonim ***** válasza:
78%

"mellévan "forrasztva" ragasztva a vezeték."

Elengedett a forrasztás! Mert nem használt folyasztószert.

De úgy látom, talán tűző saruval is meglehetne oldani. Csak szigetelt sarut vegyél... Vagy zsugorcsövet.

2022. dec. 30. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!