Forrasztás nélkül is “beköthetek” valamit az áramkörbe?
Figyelt kérdés
Tegyük fel valami látványos/szemmel látható dolgot, egy izzót vagy egy ventit. Ha megbontom az áramkört és az izzó/venti vezetékét odafogom (blankolva) akkor működnie kell? Vagy mindenképp szükséges ehhez is a forrasztás? Csak próbaképp kérdezem, meg lehet nézni így hogy működőképes vagy nem?2022. dec. 28. 15:49
11/13 A kérdező kommentje:
nem lakásról beszélünk, egy pici szerkezetet szedtem szét kíváncsiságból, és eszembe jutott ha így "bekötnék" valami ventit (mondjuk egy számítógép hűtőét) működne vagy nem, ha ugye nem forrasztanám, csak próbaképp összefognám őket
2022. dec. 29. 06:37
12/13 anonim válasza:
5V PC ventilátort próba erejéig igen, de arra figyelj, hogy a csupasz vezeték ne érjen hozzá sehova. Gyermek koromban én is barkácsoltam plusz hűtést az akkori PC-mbe, egy 5V-os ventilátort raktam bele a gépházba, és mielőtt még leszigeteltem a kötést, a +5V hozzáért a gépház lemezéhez. Az alaplapom bánta. Ezért írtam úgy a #3-ban, hogy 5V is tud áramütést vagy/és anyagi kárt okozni. De bizonyos áramkörökben még az is tud anyagi kárt okozni, hogy feszültség alatt érintesz össze 2 vezetéket az áramkörben. Olyankor keletkezhet az adott áramkörben viszonyítva akkora feszültség tüske, ami bizonyos elemeket tönkretehet.
Az sem mindegy, mi az a pici szerkezet. Ez továbbra is rejtély.
13/13 anonim válasza:
Nem muszáj forrasztani, de sodord meg a végét. Utána csokival vafy wagoval össze lehet kötni bontható módon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!