Mi a jó megoldás? (Eresz csatorna nyáron a házfalnál levő hordóba gyűjt vízet. Na de télen, ha elveszem a hordót, akkor a ház falára zúdítaná a vízet!)
Szóval a tetőről ereszcsatornába folyik a víz, az a földtől kb 1.5 méter magasságban véget ér, az alatt nyáron hordó van, hogy összegyűjtse a vízet. Abból öntözünk.
Télen viszont nem akarom otthagyni a hordót, nehogy a víz megfagyjon és szétfeszítse. Meg hát télen nem öntözök, felesleges gyűjteni.
Na de ha elveszem, akkor ott vízezi nekem rögtön a fal mellett a földet, vagy ha pont úgy fúj a szél, akkor még rá is fújja a házfalra..
Gondoltam a földbe belésnék egy 2-3 méteres csövet, ami szépen elvezetné a háztól a vízet.
Na de hogy kötöm össze a kettőt? Van valami flexibilis cső, amit rá lehet húzni, szorítani 100as ereszcsatornára?
Bármi más ötlet?
Hú ha...vannak itt bajok...
Mi lenne, ha kinéznél az ablakon és ránéznél a szomszédok csatornáira.
Fogadni merek, hogy nem 1.5 méter magasságban érnek véget.
A lényeg hogy el a ház falától.A víz majd megkeresi magának az utat.
Arra folyik amerre lejt a terület.
1es: a szomszéd csatornái vagy kimennek az utcára (ami nálam nem működik, mert magasabban van), vagy belemegy a földbe és elvezetődik messzire.
Én is ezt tervezem, de nem tudom, hogy kössem össze a magasban véget érőt és a földbe ásottat. Ez a kérdés. Van ötleted, vagy csak kötözködni van kedved?
2: igen, én is ezt szeretném. A kérdés az, hogy hogyan.
Most épült a ház, vagy mi?
Mert ha már tavaly, akkor tavaly is volt valami megoldás, nem? Vagy te csináltad, vagy esetleg a ház előző tulaja. Akkor tőle kellene megkérdezni, mert ő ismeri a helyi jellegzetességeket, szintkülönbségeket.
Nekem így látatlanban csak annyi tiszta, hogy a ereszlefolyókat darabokban gyártják, össze lehet tolni őket. Neked is először egy ilyenre van szükséged, ami lejön a mostani végződéstől földközelbe. Ott aztán rá lehet húzni egy könyököt, ami vízszintesbe kanyarítja a vizet. Onnan meg mondjuk 110-es PVC-vel elvezetni oda, ahová lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!