Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi a jó megoldás? (Eresz...

Mi a jó megoldás? (Eresz csatorna nyáron a házfalnál levő hordóba gyűjt vízet. Na de télen, ha elveszem a hordót, akkor a ház falára zúdítaná a vízet!)

Figyelt kérdés

Szóval a tetőről ereszcsatornába folyik a víz, az a földtől kb 1.5 méter magasságban véget ér, az alatt nyáron hordó van, hogy összegyűjtse a vízet. Abból öntözünk.

Télen viszont nem akarom otthagyni a hordót, nehogy a víz megfagyjon és szétfeszítse. Meg hát télen nem öntözök, felesleges gyűjteni.

Na de ha elveszem, akkor ott vízezi nekem rögtön a fal mellett a földet, vagy ha pont úgy fúj a szél, akkor még rá is fújja a házfalra..

Gondoltam a földbe belésnék egy 2-3 méteres csövet, ami szépen elvezetné a háztól a vízet.

Na de hogy kötöm össze a kettőt? Van valami flexibilis cső, amit rá lehet húzni, szorítani 100as ereszcsatornára?

Bármi más ötlet?

2022. dec. 9. 17:27
 1/7 anonim ***** válasza:
38%

Hú ha...vannak itt bajok...

Mi lenne, ha kinéznél az ablakon és ránéznél a szomszédok csatornáira.

Fogadni merek, hogy nem 1.5 méter magasságban érnek véget.

2022. dec. 9. 17:32
 2/7 anonim ***** válasza:
27%

A lényeg hogy el a ház falától.A víz majd megkeresi magának az utat.

Arra folyik amerre lejt a terület.

2022. dec. 9. 17:32
 3/7 A kérdező kommentje:

1es: a szomszéd csatornái vagy kimennek az utcára (ami nálam nem működik, mert magasabban van), vagy belemegy a földbe és elvezetődik messzire.

Én is ezt tervezem, de nem tudom, hogy kössem össze a magasban véget érőt és a földbe ásottat. Ez a kérdés. Van ötleted, vagy csak kötözködni van kedved?

2: igen, én is ezt szeretném. A kérdés az, hogy hogyan.

2022. dec. 9. 17:47
 4/7 anonim ***** válasza:

Hihetetlen dolgokat lehet ám kapni a csatornákhoz.

De kikerestem helyetted.

[link]

2022. dec. 9. 17:51
 5/7 anonim ***** válasza:
80%

Most épült a ház, vagy mi?

Mert ha már tavaly, akkor tavaly is volt valami megoldás, nem? Vagy te csináltad, vagy esetleg a ház előző tulaja. Akkor tőle kellene megkérdezni, mert ő ismeri a helyi jellegzetességeket, szintkülönbségeket.

Nekem így látatlanban csak annyi tiszta, hogy a ereszlefolyókat darabokban gyártják, össze lehet tolni őket. Neked is először egy ilyenre van szükséged, ami lejön a mostani végződéstől földközelbe. Ott aztán rá lehet húzni egy könyököt, ami vízszintesbe kanyarítja a vizet. Onnan meg mondjuk 110-es PVC-vel elvezetni oda, ahová lehetséges.

2022. dec. 9. 17:59
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2022. dec. 9. 18:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Úgy vezesd földbe, ahogy a szomszéd, de lehetőleg az útmenti, vízelvezető árokba irányítsd, ne a ház alá.
2022. dec. 17. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!