Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Wc tartály beeresztő túltölt,...

Wc tartály beeresztő túltölt, mit cseréljek?

Figyelt kérdés

Dömötör tartály. Beeeesztésnél nem zár el, túltölt, igy folyik a wc-be a víz.

Nem tudom h ilyenkor az egész beeresztő rossz, vagy csak ami lebeg rajta, talán úszó a neve, műanyag és tele van vízzel, ennek kellene jelezni, h megtelt.

Nő vagyok, de nem tűnik egy bonyolult szerkezetnek a tartáy, csak nem tudom merre induljak, mi lehet ilyenkor a rossz?

2022. dec. 5. 10:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha felhúzod az úszó karját, akkor elzár?

Az ússzónak kellene elzárnia a vizet. Ha megtelt vízzel, akkor valahol lyukas. Ki kell üríteni a vizet és megkeresni a lyukat és beragasztani.

2022. dec. 5. 11:21
 2/11 Szirty ***** válasza:
91%

Ha az úszóban víz van az baj.

Cserélj úszót vagy szedd ki belőle a vizet és foltozd be a lyukat.

Ha nincs az úszóban víz, de nem áll le a töltés akkor esetleg állítani kell az úszó szintet (ezt egy pici ütköző csavarral lehet megtenni az úszókar szelep felőli csuklópontja közelében.

Ha biztosra akarsz menni veszel dömötör víztartályhoz jakabszelepet úszóval és kicserélteted valakivel. (töltőszelepnek is hívják)

2022. dec. 5. 11:23
 3/11 anonim ***** válasza:
87%

Ha már lyukas az uszó (víz került bele) akkor erdemes cserélni az egész töltőszelepet, mert úgy is el van öregedve.

Párezres tétel, mindenhol kapható.

2022. dec. 5. 12:25
 4/11 anonim ***** válasza:
84%

Lehet az elzáró rész annyira vizköves, hogy hiába zárná el a szerkezet, mellette lassan folyik be a víz.

Az úszóban pedig nem lehetne víz.

2022. dec. 5. 12:58
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
Van hungarocellből készült úszó is, abban nem marad meg a víz.
2022. dec. 5. 22:04
 6/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Köszönöm a sok és hasznos segítséget, úgy néz ki megcsináltam! :-)

Az úszó el van törve a csatlakozásnál, és víz ment bele. Kiürítettem, beszigszalagoztam, és beállítottam úgy, h az a rész felfelé legyen, így talán bírja még, jelenleg teljesen jó, elzár rendesen.

Mégegyszer köszönöm a segítségeteket.

2022. dec. 6. 00:05
 7/11 Szirty ***** válasza:
88%

Ügyes! :)

Azért nézz egy másik úszót, mert a szigetelőszalag nem barátja a víznek, idővel el fogja engedni a ragasztó.

Inkább valami műgyanta alapú ragasztó kellene oda vagy "melegtakony" (meleg ragasztó).

2022. dec. 6. 08:16
 8/11 anonim ***** válasza:
79%

#6: ez nagyon jó átmeneti megoldás, amíg beszerzed az új alkatrészt.

De egy komplett töltőszelep uszóval 3-4000 Ft.

Ez a piti összeg a vízdijban igen hamar meg tud jelenni, mondjuk csak ha egy éjszakán keresztül túltölt a tartály.

2022. dec. 6. 08:31
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Igazi kontár munkát sikerült végezned. Az a szigszalag pár hétig fog tartani. Akkor mostantól kezdve hetente hetente javítgatod majd? Mindez pár ezer forint megspórolása véget.
2022. dec. 6. 19:40
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi.

Az úszónak sem a teteje, sem ahol a szigszalag van nem ér vízbe, úgy állítottam be.

Albérletben lakom, teljesen felújított, ha valami mégis van, a tulaj megcsinálja/vesz újat. Irtam neki, de elutazott katarba a vb-re 2 hétre, utána jön és megcsinálja/kicseréli.

2022. dec. 6. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!