Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hajdú átfolyós bojler miért...

Hajdú átfolyós bojler miért folyatja ki a vizet a tartályból?

Figyelt kérdés

Alsó elhelyezésű. Eddig működött. Szétszedtem, semmi. Akkor kezd el folyatni, amikor melegít. Kikakpcsolt állapotban nem folyat. Ami feltűnt, hogy a bojler melegvíz felőli toldata semmilyen szelep funkcióval nem bír, onnan esetleg hiányozhat egy golyó, vagy valami.

A csapbetét tömítést még csak a melegvíz felől cseréltem, a hidegvíz felőli szelepfészekhez még nem fértem hozzá (úgy rá van húzva, hogy le kell hozzá szerelni a csapot).

Valaki látott már ilyet közelről? A csap tömítése lehet a ludas, vagy a bojlernél hiányzik valami, ami a nyomást szabályozná?

2022. nov. 23. 15:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Átfolyós bojler - ez mit jelent nálad?

Léteznek átfolyós vagy tárolós rendszerek. De ebben a formában, hogy "átfolyós bojler" , én még nem találkoztam.

Először ezt tisztázzuk, utána a többit.

2022. nov. 23. 15:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Szabadkifolyású vízmelegítő műanyag tartály
2022. nov. 23. 15:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Közben eszembe jutott, hogy talán valamikor fel lett cserélve ahideg és a meleg cső sorrendje, szóval lehet, hogy tárgytalan a kérdés.
2022. nov. 23. 15:28
 4/5 anonim ***** válasza:
51%
Alsó elhelyezésű folyamatosan nyomás alatt van.Amikor melegszik a víz,tágul is.Hogy a tartályt a nyomás szét ne nyomja ,a meleg víz csap kiengedi a túlnyomást.Természetesen ezeket csak a hozzá adott csapteleppel szabad használni.A meleg víz csapot nem is szabad nagyon megszorítani.
2022. nov. 23. 16:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Tévedés!!!

Egyik sincs nyomás alatt! Sem az alsó,sem a felső.

Mikor melegít,mindegyik "kifolyatja" a vizet,hisz a kitáguló meleg víz szabadon távozhat a csapon.

A mikor Te megnyitod a a meleg oldali csapot,azzal tulajdonképpen hideg vizet engedsz a tartály aljáig leérő csőbe...ez a víz kinyomja a tartály másik csövén(ami csak 1~2 cm-re nyúlik a tartályba)a fent elhelyezkedő meleg vizet.

2022. nov. 23. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!