Hajdú átfolyós bojler miért folyatja ki a vizet a tartályból?
Alsó elhelyezésű. Eddig működött. Szétszedtem, semmi. Akkor kezd el folyatni, amikor melegít. Kikakpcsolt állapotban nem folyat. Ami feltűnt, hogy a bojler melegvíz felőli toldata semmilyen szelep funkcióval nem bír, onnan esetleg hiányozhat egy golyó, vagy valami.
A csapbetét tömítést még csak a melegvíz felől cseréltem, a hidegvíz felőli szelepfészekhez még nem fértem hozzá (úgy rá van húzva, hogy le kell hozzá szerelni a csapot).
Valaki látott már ilyet közelről? A csap tömítése lehet a ludas, vagy a bojlernél hiányzik valami, ami a nyomást szabályozná?
Átfolyós bojler - ez mit jelent nálad?
Léteznek átfolyós vagy tárolós rendszerek. De ebben a formában, hogy "átfolyós bojler" , én még nem találkoztam.
Először ezt tisztázzuk, utána a többit.
Tévedés!!!
Egyik sincs nyomás alatt! Sem az alsó,sem a felső.
Mikor melegít,mindegyik "kifolyatja" a vizet,hisz a kitáguló meleg víz szabadon távozhat a csapon.
A mikor Te megnyitod a a meleg oldali csapot,azzal tulajdonképpen hideg vizet engedsz a tartály aljáig leérő csőbe...ez a víz kinyomja a tartály másik csövén(ami csak 1~2 cm-re nyúlik a tartályba)a fent elhelyezkedő meleg vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!