Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Egy FÉG őrlángos átfolyós...

BTEL-VIDANET kérdése:

Egy FÉG őrlángos átfolyós vízmelegítőt át lehet szerelni őrláng nélkülire?

Figyelt kérdés
Két éve vettem bele kazántestet, nem akartam sokat költeni rá ezért nem cseréltem le. Most viszont érdekelne, hogy ha a víz-gáz armatúrát lecserélem egy őrláng nélküliére, akkor milyen átalakítások szükségesek a biztonságos működéshez? Plusz egy ilyen komplett egység mennyibe kerül?
2021. máj. 29. 18:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ennek mi értelme lenne?
2021. máj. 29. 18:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem éri meg
2021. máj. 29. 18:58
 3/6 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy kevesebb lenne a gázszámla + időnként az őrláng elalszik. Évente 5-10 nap.
2021. máj. 29. 21:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Vegyél egy másikat. Átalakítás mindig drágább lesz. Hivatalosan, meg kérdés, hogy ki vállalja rá a garanciát, hogy biztonságos lesz. Nem gyári, hanem egy barkács készülék.
2021. máj. 29. 21:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Egyszer valaki itt kiszámolta, hogy a jól beállított őrláng havonta kb. 1-2 m3 gázt fogyaszthat el.

Ez egy teljes fűtési szezonban nem több mint egy-kétezer Ft.

Könnyen belátható, hogy egy kazáncsere árát sohasem fogod tudni megspórolni az őrláng -esetleges- kiiktatásával.

2021. máj. 30. 14:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendben, elengedtem a dolgot. Köszi a válaszokat.
2021. jún. 1. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!