Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Vettem a láncfűrészemhez új...

Vettem a láncfűrészemhez új dugattyúgyűrűt fel is raktam rá de a hengert nem tudom rárakni mert megakad a gyűrűbe Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2022. nov. 17. 13:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
57%

Ehhez speciális szerszám kell, ami összenyomja a gyűrűt, különben megsérted a hengert.

You Tube-on láttam korábban erről valami filmet.

2022. nov. 17. 13:35
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
Nem mindegy, hogy milyen helyzetben van a gyűrű, mert a dugattyúban van egy ékelése, oda kell fordítanod . Célszerszám nem kell, mert a henger alja kúpos, vagyis ha jó helyen vannak a gyürü(k), akkor be kell mennie a helyére.
2022. nov. 17. 13:44
 3/12 anonim ***** válasza:
71%
nem fogom én is leírni, ahogy a kettes is leirta úgy kell
2022. nov. 17. 14:44
 4/12 A kérdező kommentje:
Bemegy,de valamiért szorul
2022. nov. 17. 14:57
 5/12 anonim ***** válasza:
84%

A dugattyún tény hogy van csapolás és ott kell lenni a gyűrű megnyitásának de a henger nem kúpos. Ha kúpos lenne akkor minek megfúrni ha kopik? Nem a gyűrű határozza meg hogy miképp teszed vissza mivel a hajtókarnak a főtengely csapjához kell csatlakoznia, az meg csak kétféleképp lehetséges :)

Ha rátetted a dugattyúra a gyűrűket, forgasd el mindhármat a csapolásra. Apropó, előtte a hornyokból a kokszot eltávolítottad?

Tehát, eltörsz egy régi gyűrűt, lehetőleg a kompressziót (legfelső) és kipucolod vele a dugattyú hornyait.

Bekened olajjal.

Ráhelyezed a gyűrűket a megfelelő sorrendben.

Bekened olajjal.

Belenyúlsz újjal a hüvelybe és körömmel megnézed mekkora a válla.

Ha megakad a körmöd akkor polírpapírral, bár ha lehet akkor inkább hónolóval eltünteted.

Megnézed hogy áll a fötengely csapja és arra merőlegesen bedugod a hajtókart és a dugattyúszoknyát.

Ne érjen rá a főtengelyre a hajtókar mert megsérülhet.

Ha kell, forgasd el a főtengelyt hogy ellenkező oldalon legyen a csap.

Amikor az első gyűrű eléri a hengerperemet akkor összenyomod két újjal az alsó gyürüt és betolod a következőig, majd így folytatod az utolsóig.

Van gyűrű összehuzató de egy dugóért nem érdemes megvenni. Házilag sörösdobozból barkácsolhatsz hasonlót bár az nem öszehuzató de a beillesztéshez jól jön néha.

Olajjal mindíg kend össze a dugót a gyürüknél, segít.

2022. nov. 17. 15:56
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"de a henger nem kúpos."

#5 Tudsz olvasni, szöveget értelmezni, mert én azt írtam, hogy a henger alja kúpos! Vagyis nem kell olyan gyűrűösszeszorító célszerszám, mint a négyüteműeknél, ahogy a dugattyút felölről rakjá be hajtókarral.

Nézd meg az alábbi képet, és cáfolj meg, hogy a henger alja nem kúpos!

[link]

Íme egy láncfűrész hengere, az is ilyen

[link]

2022. nov. 17. 16:27
 7/12 anonim ***** válasza:
#6 Legyen igazad :)
2022. nov. 17. 16:36
 8/12 anonim ***** válasza:

De ha a gyűrű két vége össze feszűl akkor szorulni is fog.

Lehet egy kicsit kikell venni belőle, hogy legyen meg a tágulásra is hely.

2022. nov. 18. 10:43
 9/12 A kérdező kommentje:
Már jó,csíptem le a gyűrűkből kb 2 mm-t és így már rápasszolt
2022. nov. 18. 12:19
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
2 mm-t? Nagyjából 0,1 mm gyűrűhézagnak kellene lennie. Olyan gyenge lesz a fűrészed mint a harmat, ha egyáltalán beindul.
2022. nov. 18. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!