Vettem a láncfűrészemhez új dugattyúgyűrűt fel is raktam rá de a hengert nem tudom rárakni mert megakad a gyűrűbe Mit tegyek?
Ehhez speciális szerszám kell, ami összenyomja a gyűrűt, különben megsérted a hengert.
You Tube-on láttam korábban erről valami filmet.
A dugattyún tény hogy van csapolás és ott kell lenni a gyűrű megnyitásának de a henger nem kúpos. Ha kúpos lenne akkor minek megfúrni ha kopik? Nem a gyűrű határozza meg hogy miképp teszed vissza mivel a hajtókarnak a főtengely csapjához kell csatlakoznia, az meg csak kétféleképp lehetséges :)
Ha rátetted a dugattyúra a gyűrűket, forgasd el mindhármat a csapolásra. Apropó, előtte a hornyokból a kokszot eltávolítottad?
Tehát, eltörsz egy régi gyűrűt, lehetőleg a kompressziót (legfelső) és kipucolod vele a dugattyú hornyait.
Bekened olajjal.
Ráhelyezed a gyűrűket a megfelelő sorrendben.
Bekened olajjal.
Belenyúlsz újjal a hüvelybe és körömmel megnézed mekkora a válla.
Ha megakad a körmöd akkor polírpapírral, bár ha lehet akkor inkább hónolóval eltünteted.
Megnézed hogy áll a fötengely csapja és arra merőlegesen bedugod a hajtókart és a dugattyúszoknyát.
Ne érjen rá a főtengelyre a hajtókar mert megsérülhet.
Ha kell, forgasd el a főtengelyt hogy ellenkező oldalon legyen a csap.
Amikor az első gyűrű eléri a hengerperemet akkor összenyomod két újjal az alsó gyürüt és betolod a következőig, majd így folytatod az utolsóig.
Van gyűrű összehuzató de egy dugóért nem érdemes megvenni. Házilag sörösdobozból barkácsolhatsz hasonlót bár az nem öszehuzató de a beillesztéshez jól jön néha.
Olajjal mindíg kend össze a dugót a gyürüknél, segít.
"de a henger nem kúpos."
#5 Tudsz olvasni, szöveget értelmezni, mert én azt írtam, hogy a henger alja kúpos! Vagyis nem kell olyan gyűrűösszeszorító célszerszám, mint a négyüteműeknél, ahogy a dugattyút felölről rakjá be hajtókarral.
Nézd meg az alábbi képet, és cáfolj meg, hogy a henger alja nem kúpos!
Íme egy láncfűrész hengere, az is ilyen
De ha a gyűrű két vége össze feszűl akkor szorulni is fog.
Lehet egy kicsit kikell venni belőle, hogy legyen meg a tágulásra is hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!