Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért csinálja ezt a láncfűrés...

Miért csinálja ezt a láncfűrészem?

Figyelt kérdés

Van egy Al-Ko, régebbi típusú (vezérlőelektronika-mentes) láncfűrészem, ehhez szeretnék segítséget kérni.

A hibája a következő:

- Csak akkor indul be, ha húzom indítás közben a gázt

- Ha a szívatót kihúzom, nem indul, vagy ha indítás után ráhúzom, leáll

- Nincs alapjárat, ha húzom a gázt, lehet vele vágni, de amint elengedem a gázkart, leáll. A gázkar érintésével amúgy tudok annyi leheletnyi gázt adni neki, mintha az csak az alapjárati fordulatszám lenne.

Amióta hozzám került, 100-as benzinnel használom. A benzincső és a pumpa újak.

Hol keressem a hibát? Inkább a benzin, vagy a levegő lehet neki kevés / sok? Falsot szív?

Köszönöm!

2020. okt. 26. 11:50
 1/6 anonim ***** válasza:
43%
Vagy a levegő kevés vagy a benzin kevés vagy a karburátor elállítódott vagy a karburátor tönkrement vagy a gyertya ment tönkre vagy az alapfordulatcsavar állítódott el vagy stb stb stb.
2020. okt. 26. 12:18
 2/6 A kérdező kommentje:
#1: Ezt így én is fel tudtam volna sorolni. :) Viszont a felsorolásodból legalább hármat ki lehet azzal zárni, hogy a szívatóra leáll a gép.
2020. okt. 26. 12:28
 3/6 anonim ***** válasza:
86%
Alapjárati fúvóka dugulás. Ultrahangos tisztítás, szakműhelyben.
2020. okt. 26. 14:12
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Átenged a tűszelep,és beszivárog a forgattyús házba a benzin.Elvileg a kipufogón is látszani kell a fekete olajos kifolyásnak.Vagy el állítottad a tűszelep himba magasságát és tocsog visszafelé a benzin a légszűrőbe.Amit leírtál csak benzin túltengés okozhatja vagy légszűrő totális elkoszolódás de gondolom akkora hibát nem követnél el.
2020. okt. 28. 21:45
 5/6 A kérdező kommentje:

Igen, a kipufogó is olajos, illetve a gép alatt is mindig tócsa van használat után. Eddig azt hittem, hogy a tank lyukas, nem tulajdonítottam ennek jelentőséget.

Egyszerűbb rendelni egy komplett új karburátort, vagy felújító készletet kíni karbihoz Aliexpressről? Nekem ráér a javítása, a magyar boltokban nem éri meg megvenni az alkatrészt a gép értékéhez képest.

2020. okt. 28. 22:03
 6/6 A kérdező kommentje:

Ma teljesen szétszedtem a gépet, annyira, hogy a blokk is a kezemben volt.

Ami hibákat elhárítottam:

1. A láncolajadagoló csöve el volt érve, így a gép belsejébe köpködte az olajat.

2. A tankba visszamenő benzincső a tank mellé volt dugva, nem a tankba, így a visszafolyó cső is a gép belsejébe köpködte a benzint.

Szóval érthető, miért volt a gép alatt olaj + benzin tócsa.

Az alapjáratot beállítottam az első, nagy csavarral, szépen ketyeg. Szívatóra továbbra is leáll a gép, de már csak akkor, ha félnél tovább húzom ki. Eddig félig kihúzásra is megállt. A karbiba végül nem nyúltam vele, de megrendeltem a felújító készletet Aliról.

2020. okt. 29. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!