Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Melyik szerszám lenne egy...

Melyik szerszám lenne egy "ferde bevágás" elvégzésére?

Figyelt kérdés

Illusztráció: [link]

Az a lényeg, hogy egy meghatározott szögben szeretnék egy meghatározott szélességű, hosszúságú és mélységű mélyedést marni. Sajnos a barkácsolás terén nem vagyok túl jártas, így inkább megkérdezem, minthogy elszaladjak és megvegyem az első felsőmarót amit meglátok. Esetleg, ha a folyamat bonyolultabb, elmagyarázná valaki a menetét, vagy hogy hogyan is kellene erre rákeresnem? Köszönöm.

2022. okt. 26. 12:49
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

Milyen anyagrol van szo? Mekkora dimenziokkal kell szamolni? Milyen pontossag szukseges?

Aluminiumban szazados pontossaghoz CNC kell. Faban mm-es pontossaghoz eleg egy multigep.

2022. okt. 26. 12:59
 2/8 anonim ***** válasza:
56%

Gondolom faba.

Szerintem a sima felsomarok nem tudnak ferden marni es a melysege is kerdeses.

A legjobb az lenne talan ha furogeppel furnal tobb lukat egymas melle es aztan fa vesovel fejezned be.

Viszont ha a ferdeseg is mernoki minoseget igenyel akkor kellene hozza valami sablont gyartanod vagy szerezned ami helyben tartja a furoszarat.

Mi lenne ennek a celja?

2022. okt. 26. 13:01
 3/8 A kérdező kommentje:
Igazából a "Test"-et támasztanám erre, valahogy úgy mint egy képkeret. Fáról van szó, igen. A mélység úgy 12mm, magasság 8mm körülbelül. Arra gondoltam, hogy valami sablont gyártok, ami megdönti a felsőmarót, ez butaság lenne?
2022. okt. 26. 13:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Állítható körfűrészt használnék aztán pótolnám amit kell.
2022. okt. 26. 13:21
 5/8 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a körfűrésszel a mélység nem lenne mindenhol azonos, ami probléma, illetve 50mm hosszú lenne kb. ez a bevágás
2022. okt. 26. 13:33
 6/8 A kérdező kommentje:
Szerintem megtaláltam amit kerestem :) https://www.youtube.com/watch?v=6yE69g4wG4g
2022. okt. 26. 13:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Erre a legjobb egy láncmaró lenne, de azt irreális egy hobbi projekthez beszerezni.
2022. okt. 26. 16:33
 8/8 Noren1989 ***** válasza:
#2 megoldàsa tökéletesen működőképes a fent említett anyagokkal, méretekkel.
2022. okt. 26. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!