Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mivel vágjam fel szakszerűen...

Mivel vágjam fel szakszerűen tüzelőnek az évek óta kitermelt és száradó fa tönköt, gyökeret?

Figyelt kérdés

Kb. 5-6 éve kivágott és kihúzott, már csonttá száradt fa gyökeret és tönköt szeretnék felaprítani. A láncfűrésszel vágást sehol sem ajánlják, mert egyrészt földdel szennyezett, másrészt nem is viszi a láncfűrész, csak koptatja a láncot - kipróbáltam, tényleg csak kínlódik vele a láncfűrész.

Ma pl. jó minőségű, de durván fogazott orrfűrész lappal akartam vágni, de az új lap is csak füstöli a gyökeret, de nem vágja.

Esetleg más módszer? Fémvágó, finoman fogazott orrfűrészlappal érdemes megpróbálni?

2022. okt. 23. 21:17
1 2
 11/11 puritan ***** válasza:
35%
Én ma ástam ki egy öreg meggyfa törzsét gyökerestől. Amikor kint volt, a törzset földaraboltam láncfűrésszel, a gyökér részét pedig belöktem a gödörbe, ahol volt, csak valamivel lejjebb került, és van rajta vagy 20 centi föld. Úgy gondoltam, nem éri meg bajlódni vele.
2022. nov. 13. 01:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!