T8 120cm "neon" fénycső armatúra átalakítása ledesre, megéri?
Inkább ezt nézd meg. Ez kell neked- és ez jó!
Ha szaküzletben veszed meg, általában 2400-2800 Ft közötti áron hazaviheted.
Van hozzá 1 "gyújtó" amit cserélned kell.
Vagy ha elektronikus előtétes az armatúrád, átkötöd...
Az általad írt adatok alapján a fénycső 96 lm/W fényhasznosítású, a LED pedig 94 lm/W, azaz még rosszabb is a hatásfoka, mint a fénycsőnek.
Annyiban árnyaltabb a kép, hogyha régi, 40 éves lámpád van 50Hz-es fojtóval, azt megéri kicserélni egy elektronikus előtétre, mert a fojtó sok energiát elfűt.
Egyébként érdemesebb lenne 100 lm/W feletti fényhasznosítású LED-es lámpákat venni, és a fénycső fényáramához (lumen) igazítani, azzal megegyező legyen.
Nálam is fénycső van, valami 50 éves armatúra, pár éve elektronikus előtétre cseréltem, aztán maradt, lusta vagyok ledesíteni. Amúgy minden más lámpám ledes.
#3 vagyok
Ha elektronikus előtétet szeretnél betenni, Veszprém megyében. Vannak új (átszerelés miatt kivett) eladó darabjaim.
A korábbi hozzászólásomban linkelt led fénycső 135 lumen/W paraméterrel rendelkezik!
Off. Ritkán használt helységekben még én is hagyományos fénycsöveket használok. Bár hétvégén tesztelni akarom a következő adatokkal rendelkezőt:
60 cm, 9 W, 1220 lm, 6500 K, 200°, EEI=D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!