Mennyire nehéz, összetett feladat egy baba tipegő hálózsák megvarrása?
Mennyi ideig tart egy darab elkészitése kb?
Sok gyakorlást igényel, mire igazán szép és tartós lesz?
köszi, ha válaszolsz :)
Ha tudsz szabni-varrni, akkor egy óra.
Ha nem, akkor megjósolhatatlan.
Varrónőnek, akinek ez a szakmája, kb két óra. Neked, ha hobbi szinten varrsz, vagy varrógépet csak képről láttál eddig, akkor megbecsülni is nehéz. Egyébként minőséget tekintve, mire megveszed hozzá az alapanyagokat, ami tényleg jó, addigra nem sokkal lesz olcsóbb, mintha boltban vennéd meg. Boltban kész terméket 10 ezer alatt is lehet már kapni jó minőségben, ellenben az alapanyag egy egyedi gyártásúhoz semennyire sem olcsóbb, hiszen nem mindegy milyen anyagból készíted, plusz hozzá a cérna, a patent/cipzár, tartós bélés anyag, ha melegebb, párnázott fajtát szeretnél. Egy méter jó minőségű puha pamut mérete 3500 forintnál kezdődik, és két réteget kell számolni, ha melegebbet szeretnél. És ez csak pamut, ha wellsoft anyagot vagy valami pihe puha anyagot akarsz, az mintázóp függően lehet ennél drágább is.
Én csak úgy ajánlom, hogy házilag próbálkozz, ha anyagilag belefér az anyag megvásárlása és az sem gond, ha nem sikerül elkészítened. Ha mindenáron egyedit szeretnél, keress egy varrónő, ha nem az egyediség a lényeg, akkor pedig inkább vegyél egyet boltban.
Hát nekem marha sok idő lenne, pedig szeretek varrni. Ha csak egyrétegű és van hozzá szabásminta/minta darab, akkor csak a cipzárral sz*rakodnék el, de ha vastagabbat, többrétegűt kéne csinálni és nekem kell kitalálni hogy rakjam össze, akkor meg sem tudom becsülni.
Összességében ha a 10. darabot csinálja az ember, akkor szerintem max 2-3 óra lehet szabással, varrással együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!