Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mennyire nehéz, összetett...

Mennyire nehéz, összetett feladat egy baba tipegő hálózsák megvarrása?

Figyelt kérdés

Mennyi ideig tart egy darab elkészitése kb?

Sok gyakorlást igényel, mire igazán szép és tartós lesz?

köszi, ha válaszolsz :)

2022. okt. 14. 12:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudsz szabni-varrni, akkor egy óra.

Ha nem, akkor megjósolhatatlan.

2022. okt. 14. 13:11
 2/6 anonim válasza:
100%

Varrónőnek, akinek ez a szakmája, kb két óra. Neked, ha hobbi szinten varrsz, vagy varrógépet csak képről láttál eddig, akkor megbecsülni is nehéz. Egyébként minőséget tekintve, mire megveszed hozzá az alapanyagokat, ami tényleg jó, addigra nem sokkal lesz olcsóbb, mintha boltban vennéd meg. Boltban kész terméket 10 ezer alatt is lehet már kapni jó minőségben, ellenben az alapanyag egy egyedi gyártásúhoz semennyire sem olcsóbb, hiszen nem mindegy milyen anyagból készíted, plusz hozzá a cérna, a patent/cipzár, tartós bélés anyag, ha melegebb, párnázott fajtát szeretnél. Egy méter jó minőségű puha pamut mérete 3500 forintnál kezdődik, és két réteget kell számolni, ha melegebbet szeretnél. És ez csak pamut, ha wellsoft anyagot vagy valami pihe puha anyagot akarsz, az mintázóp függően lehet ennél drágább is.

Én csak úgy ajánlom, hogy házilag próbálkozz, ha anyagilag belefér az anyag megvásárlása és az sem gond, ha nem sikerül elkészítened. Ha mindenáron egyedit szeretnél, keress egy varrónő, ha nem az egyediség a lényeg, akkor pedig inkább vegyél egyet boltban.

2022. okt. 14. 13:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy sima hálózsákból is lehet tipegőt varrni, van erről videó a youtube-on.
2022. okt. 14. 13:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát nekem marha sok idő lenne, pedig szeretek varrni. Ha csak egyrétegű és van hozzá szabásminta/minta darab, akkor csak a cipzárral sz*rakodnék el, de ha vastagabbat, többrétegűt kéne csinálni és nekem kell kitalálni hogy rakjam össze, akkor meg sem tudom becsülni.

Összességében ha a 10. darabot csinálja az ember, akkor szerintem max 2-3 óra lehet szabással, varrással együtt.

2022. okt. 14. 13:41
 5/6 anonim válasza:
100%
Én készítettem már többet is, nem vagyok profi varrónő, szabással, tűzögetéssel varrással együtt olyan 2 órát mondanék. Pontosat nem tudok, mert szabni pl alvás időben szoktam, varrni meg ha épp el van foglalva a gyermek valaki más által, ritkán fordul elő, hogy akkor most neki ülök és befejezek valamit a-tól z-ig😊
2022. okt. 14. 14:07
 6/6 anonim válasza:
100%
Ja és csak az időre válaszoltam… Az igényel némi rutint, hogy mit hogyan forgatsz össze, főleg egy bélelt zsáknál. Illetve a húzózáras varrással is el lehet szöszmötölni, főleg ha azt szeretnéd, hogy szép legyen. Abszolút nulláról indulva nem ezzel kezdenék szerintem. 5-ös voltam
2022. okt. 14. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!