Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Műanyag ablak gyakori beragadá...

Műanyag ablak gyakori beragadásával (gumiknál) mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
Az összes ablakom akár pár óra alatt is képes úgy beragadni, hogy csak rángatva tudom kinyitni. Feltételezem, a körbe fekete szigetelő gumi ragad hozzá a kerethez, de egyelőre még nem jöttem rá, mihez kezdjek vele. Meg lett takarítva, de ez sem használt.

2022. okt. 5. 23:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Patikákban biztosan.

Próbáld meg, vigyél kis üveget, hátha adnak bele. Különben ők 2 dl-es üvegben adják el és ez pár száz forint.

A glicerinnel kapcsolatban egy jótanács, hátha soknak segítek:

Minden évben élő LUCFENYŐT (sokkal olcsóbb) veszünk karácsonyra, ami köztudottan hamar lehullatja a leveleit. Ezt úgy előzheted meg, ha megvásárlás után 0,5-1 cm-t levágsz a végéből, hogy friss (ne beszáradt) vágása legyen, tehát hogy felszívhassa a vizet magába.

Ez után olyan vízbe állítom, amit így keverek: 1 liter vízhez kb. 1-1,5 dl glicerint öntök és összerázom. Ebből öntök abba az edénybe, amiben a fát tartom karácsonyig. Karácsonykor a fát olyan állványba állítom, aminek van tartálya, amibe önthetem a glicerines vizet. Első éjszaka több vizet szív magába, aztán kevesebb is elegendő neki. Ha nincs ilyen állványod, akkor egy kompótos üvegbe (kettévágott ásványvizes flakonba) állítom a fenyőt és ezt a vizet szükség szerint pótlom.

Higgyétek el, hogy hűvösebb szobában akár Vízkeresztig is kitart az olcsóbb, de illatos fenyőfa.

2022. okt. 7. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!