Műanyag ablak gyakori beragadásával (gumiknál) mit lehet kezdeni?
Figyelt kérdés
Az összes ablakom akár pár óra alatt is képes úgy beragadni, hogy csak rángatva tudom kinyitni. Feltételezem, a körbe fekete szigetelő gumi ragad hozzá a kerethez, de egyelőre még nem jöttem rá, mihez kezdjek vele. Meg lett takarítva, de ez sem használt.2022. okt. 5. 23:26
1/11 anonim válasza:
Kend be valami szilikonolajjal, mint az autóknál azokás télen.
3/11 anonim válasza:
Wd40.
A takarítás csak ront a helyzetenn.
4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm rápróbálok! :)
2022. okt. 6. 08:09
5/11 anonim válasza:
Én síkporba (nem hintőporba!) forgatott vattával dörzsölném végig a gumikat és a velük szemben levő műanyagfelületeket.
6/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mi az a síkpor 😅 De mindenképp venni kéne, WD40 viszont van otthon, szóval az lesz az első, amit kipróbálok, aztán ha nem válik be, jöhet sorban a többi :)
2022. okt. 6. 13:16
7/11 anonim válasza:
Síkpor az a púderfinomságú fehér anyag, amit a gumiszerelők használnak a felületek összetapadásának a megelőzésére. Nem nedvesít, nem ragacsosít, csak piszkosul csúszik.
Bicikliboltban, gumisnál kapható.
Tulajdonképpen talkum (zsírkő), nagyon finomra őrölve.
8/11 A kérdező kommentje:
Akkor viszont végeredményében ez lehet mégis jobb választás lenne, mint a WD40.
2022. okt. 6. 13:31
9/11 anonim válasza:
Ha glicerines ronggyal végigtörlöd, biztos, hogy nem ragad oda. Autóajtóknál, csomag- és motortetőknél is ezt kell csinálni télen, nehogy odafagyjon és letépje a gumitömítést a jég.
10/11 A kérdező kommentje:
WD40 nem jött be.
#9: hol kapni glicerint?
2022. okt. 7. 09:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!