1,5 KW teljesítményű villanymotort át lehet alakítani úgy hogy egy fázisról üzemeltethető legyen? Ha igen mekkora kondenzátor kell hozzá? Mennyire bonyolult egy ilyennek az átkötése?
Figyelt kérdés
2022. okt. 3. 19:42
1/8 anonim válasza:
Itt vannak a bekötési lehetőségek:
A kondenzátor kapacitásáról örök vita van. Itt azt írják, hogy 220 V / 50Hz-es (ennek írásakor még a hálózati feszültség 220 V volt) motorhoz lóerőnként kb. 35 µF kell, ami azt jelenti, hogy kW-onként kb. 50 µF. Eszerint az 1,5 kW-os motorhoz nagyjából 70 µF szükséges.
2/8 anonim válasza:
Nem annyira vita, de attől függ üzemi, vagy csak indító kondi lesz.
A nyomatéka és teljesítménye viszont nagyon erősen lecsökken.
3/8 A kérdező kommentje:
Azt hallottam hogy csak 20% veszít a teljesítményből egy fázisról való üzemeltetés esetén, nem tudom ez mennyire lehet valós
2022. okt. 4. 09:24
5/8 anonim válasza:
Mire használnád? Nagy teljesítményt ne várj tőle.
6/8 A kérdező kommentje:
Ötös, oszlopos fúrógéphez kellene, hogy legalább egy 20-25-ös furatot lehessen vele készíteni acélban, és ne égesse el a fúró élét idő előtt.
2022. okt. 4. 20:46
7/8 anonim válasza:
A fúró éltartasa tőled függ. Sebesség, hűtés, élszög, anyag, előtolás.
8/8 A kérdező kommentje:
Gyors fordulattal a nagy fúrónak hamar leáldoz az éle, minél nagyobb annál lassabb mozgás kell, 20-25mm nekem bőven megfelel
2022. okt. 4. 22:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!