Alumíniumot-hegesztenék össze acéllal, egy robogó oldaltámaszát fogattam fel már egy csavar tartja , de szeretném megerősíteni kicsit , a kérdésem az hogy egy 40-ezres bevont-elektródás géppel lehetséges e egy ilyet kivitelezni, és milyen pálca kell?
A fent említett linken különböző horganyzott lemezt hegesztenek össze AlMg 3-5 vagy AlSi 1,0-1,5 alumíniumlemezzel (az AlMg5 majdnem szerkezeti acél keménységű alu ötvözet). Kérdés, hogy tudsz-e ilyet szerezni a motorod kitámasztójához és milyen áron? :-))
Bármilyen alumínium nem jó! És feltételezem a horganyzott lemez sem standard.
Pedig van Van kohászati eljárással készült fém, amit úgy hívnak hogy "aluminized steel",és ezt a drágább kipufogók és vízmelegítők alapanyagaként ezt az anyagot használják,hogy ötvözzék a 2 fém előnyeit!
Ezt a fémkombinációt én awi-val,alig tudtam összetaknyolni egy másik sima vaslemezzel!
Az hogy otthon a sufniban egy olcsó trafóval összehegeszd a 2 különböző fémet,..hát szerintem hagy fel minden reménnyel.:))) jobban jársz csavarozással.
#18-as igazad van bocsánat rosszul írtam. Valamiért a lemez volt az eszembe a kadmiummal. Valóban horganyzott lesz.
Lehet hegeszteni, csak az is habosodik. És valóban mérgező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!