Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Alumíniumot-hegesztenék össze...

Alumíniumot-hegesztenék össze acéllal, egy robogó oldaltámaszát fogattam fel már egy csavar tartja , de szeretném megerősíteni kicsit , a kérdésem az hogy egy 40-ezres bevont-elektródás géppel lehetséges e egy ilyet kivitelezni, és milyen pálca kell?

Figyelt kérdés

2022. okt. 3. 18:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

A fent említett linken különböző horganyzott lemezt hegesztenek össze AlMg 3-5 vagy AlSi 1,0-1,5 alumíniumlemezzel (az AlMg5 majdnem szerkezeti acél keménységű alu ötvözet). Kérdés, hogy tudsz-e ilyet szerezni a motorod kitámasztójához és milyen áron? :-))

Bármilyen alumínium nem jó! És feltételezem a horganyzott lemez sem standard.

2022. okt. 4. 00:44
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Jól gondold #11, ezért is írtam oda hogy sok sikert.
2022. okt. 4. 01:02
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Pedig van Van kohászati eljárással készült fém, amit úgy hívnak hogy "aluminized steel",és ezt a drágább kipufogók és vízmelegítők alapanyagaként ezt az anyagot használják,hogy ötvözzék a 2 fém előnyeit!

Ezt a fémkombinációt én awi-val,alig tudtam összetaknyolni egy másik sima vaslemezzel!

Az hogy otthon a sufniban egy olcsó trafóval összehegeszd a 2 különböző fémet,..hát szerintem hagy fel minden reménnyel.:))) jobban jársz csavarozással.

2022. okt. 4. 07:39
 14/20 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszokat
2022. okt. 4. 11:38
 15/20 A kérdező kommentje:
Jó nagy kretén vagyok mert nem is aluminium amit hegeszteni akarok most jöttem rá csak galvanizálva van vagy nem tom,oszt olyan a színe,meg tapad rá a mágnes elég határozottan, . AZ is lehet valamilyen ötvözet ? Van valami tippetek miből lehet mert úgy látom magát a tartó elemet “co” - val hegesztették az meg furcsa lenne alu esetén. Szóval a mágnes fogja.Kérdés hogy milyen ötvözet mennyi alut tartalmaz
2022. okt. 4. 18:17
 16/20 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben kadmium ötvözet lesz. Amit lehet hegeszteni, csak baromira habzani fog. De össze lehet taknyolni.
2022. okt. 4. 18:18
 17/20 A kérdező kommentje:
hú ennek nagyon örülök és köszönöm szépen , és ha lehetek telhetetlen , milyen elektróda a legmegfelelőbb , erre a célra ? Mármint hogy kadmiumos acél - és szénacélt - összehegesszek, bár fogalmam nincs egy robogó alváza milyen ötvözet lehet.Vagy nem kell tul gondolni sima nagyszilárdságú acélokhoz gyártott elektróda megteszi ?
2022. okt. 4. 19:12
 18/20 anonim ***** válasza:
Az inkább horgany(cink) bevonat lesz rajta ez igen gyakori!A horgany szürkés anyag,sokszor nagy kristályos felületet ad. Mivel alatta ott a vas, ezért a mágnes vonzza. A horgany bevonatot el lehet távolítani mechanikusan is(flex), és sósavval is. Egyébként a horganyzott vas hegesztéskor ott cink-oxid keletkezik,kissé nehezíti a hegesztést,és fehéres kicsapódása lesz neki és ez igen erősen mérgező,ezért szellőztess alaposan közben!
2022. okt. 5. 07:26
 19/20 anonim ***** válasza:

#18-as igazad van bocsánat rosszul írtam. Valamiért a lemez volt az eszembe a kadmiummal. Valóban horganyzott lesz.

Lehet hegeszteni, csak az is habosodik. És valóban mérgező.

2022. okt. 5. 07:45
 20/20 A kérdező kommentje:
köszi szépen
2022. okt. 5. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!