Alumíniumot-hegesztenék össze acéllal, egy robogó oldaltámaszát fogattam fel már egy csavar tartja , de szeretném megerősíteni kicsit , a kérdésem az hogy egy 40-ezres bevont-elektródás géppel lehetséges e egy ilyet kivitelezni, és milyen pálca kell?
Figyelt kérdés
2022. okt. 3. 18:36
1/20 anonim válasza:
Aluminiumot acéllal a legjobb tudásom szerint nem lehet összehegeszteni.
2/20 anonim válasza:
Ha annyira állítod a gépet, hogy átolvadjon az acél, akkor az aluminium már rég elcsöppent.
3/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat , lehet alumíniumot acélhoz hegeszteni , csak a megfelelő feltételeket kell biztosítani.
2022. okt. 3. 19:34
4/20 anonim válasza:
Ha össze lehet, akkor nekem ez merőben új információ lesz. :)
Nem kevered véletlen a keményforrasztással!?
5/20 anonim válasza:
Ilyen hegesztővel biztos nem taknyolod össze. Az alu el fog olvadni a pitschába.
6/20 anonim válasza:
Keress rá a termit szóra szerintem! Igen, keményforrasztás lesz egyszerű, és az nem lesz 40k.
8/20 A kérdező kommentje:
Az utolsó álltál belinkelt szöveget olvasva az biztos hogy lehetséges Alut acélhoz hegeszteni csak érteni kell hozzá és a speckó feltételeket biztositani. Na ez engem nem érint majd egy acél lemezzel körbevarrom hogy ne tudjon mozudlni. Köszönöm a válaszokat , megerősítést kaptam affelől hogy alut acélhoz macerás hegeszteni
2022. okt. 3. 21:43
9/20 anonim válasza:
Keményforrasztani lehet, hegeszteni nem. Már alapból a hegesztés fogalmi definíciójából kifolyólag sem, miszerint hegesztéssel egy kohéziós kapcsolatot hozunk létre, azaz anyagában olvad össze a két munkadarab. Ilyen kohéziós kötés aluminium és acél között nem létezik, ez nem hozzáértés vagy speciális feltételek kérdése, hanem fizikai törvényszerűség.
10/20 anonim válasza:
Az alumínium még a vas érintkezését sem viseli el! Nemhogy összeolvadjon vele! Az olvadáspontjuk eltérésének problémáját már fent megírták. Az elektromos vezetőképességük is nagyban különbözik! Ha mégis sikerülne összeragasztani valahogy az alumínium oxidálódni fog a potenciálkülönbség miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!