Mágneskapcsoló beépítése, mekkora átmérőjű kábel kell ?
Itthoni műhelyben kell majd beraknom egy háromfázisú kapcsolót. kérdés mekkora méretű kábelt használjak behúzó tekercshez.
(400V,16A 230-as behúzóval) nekem 1,5-est mondtak ,hogy akkora kell a behúzó tekercsnek?
Ezt látatlanban nem lehet megmondani. Az adott hálózat több villamos paraméterétől és a konstrukciótól is függ, hogy mekkora keresztmetszet kell.
A szövegkörnyezetből és szöveghibákból ítélve, nem értesz hozzá, én is azt ajánlom, hogy hívj ki egy villanyszerelőt.
Anno nagypapám is hasonlót mondott.
Egy héttel a temetése előtt.
Ő szerencsés volt mert az áramütés végzett vele.
Többiek rosszabbul jártak mert megégtek.
"Ezt látatlanban nem lehet megmondani."
Hogy egy mágneskapcsoló vezérlő áramköréhez mekkora keresztmetszetű vezetéket alkalmazzon? :D :D :D
Én meg merem mondani. Másfeles réz.
Nem tudom, mi számodra a nehézség. Árnyaltabb, mi? :D :D :D
Ha egy C32-ről húzza a vezérlést és a nyomvonal 15-20m hosszú, te odaraknál egy 1,5-est? Szomorú, hogy mered mondani. Remélem nem vagy villamos szaki.
Nem mindegy mi van előtte. A vezérlésnek kell túláramvédelem és zárlatvédelem. Ide is milyen egyszerű lenne rávágni, hogy egy C2 vagy C10 ugye? Megint az a kérdés, mi van előtte? Hiába teszed oda a C10-et a 1,5-re, ha előtte a kaszkádolás nem valósul meg. Valószínűleg meg fog valósulni, de látatlanban nem "merem mondani". Ha nem valósul meg, akkor nagyobb keresztmetszet-védelem kell.
A másik, hogy hol lesz a mágneskapcsoló? Berendezésen belül? Ha igen, mekkora nyomvonalon? Ha berendezésen belül rakja, túláramvédelem nélkül csökkenthet keresztmetszetet bizonyos hosszig, 1,5 vagy 0,5 is elég.
Valószínűleg tökéletes a 1,5 de mivel emberünknek ezt meg kellett kérdezni, felelőtlenség "merem mondani".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!