Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mágneskapcsoló beépítése,...

Bidibide kérdése:

Mágneskapcsoló beépítése, mekkora átmérőjű kábel kell ?

Figyelt kérdés

Itthoni műhelyben kell majd beraknom egy háromfázisú kapcsolót. kérdés mekkora méretű kábelt használjak behúzó tekercshez.

(400V,16A 230-as behúzóval) nekem 1,5-est mondtak ,hogy akkora kell a behúzó tekercsnek?

2022. okt. 2. 13:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
ha nem tudod, akkor nem értesz hozzá, a villamosság nem játék, hívj szakembert!
2022. okt. 2. 14:32
 2/13 anonim ***** válasza:

Ezt látatlanban nem lehet megmondani. Az adott hálózat több villamos paraméterétől és a konstrukciótól is függ, hogy mekkora keresztmetszet kell.

A szövegkörnyezetből és szöveghibákból ítélve, nem értesz hozzá, én is azt ajánlom, hogy hívj ki egy villanyszerelőt.

2022. okt. 2. 17:36
 3/13 anonim ***** válasza:

Anno nagypapám is hasonlót mondott.

Egy héttel a temetése előtt.

Ő szerencsés volt mert az áramütés végzett vele.

Többiek rosszabbul jártak mert megégtek.

2022. okt. 2. 23:59
 4/13 anonim ***** válasza:

"Ezt látatlanban nem lehet megmondani."

Hogy egy mágneskapcsoló vezérlő áramköréhez mekkora keresztmetszetű vezetéket alkalmazzon? :D :D :D

2022. okt. 3. 08:11
 5/13 anonim ***** válasza:
#4 Igen. Úgy tűnik újat hallottál. :D Rávághattam volna, hogy egy 0,5-ös is elviszi, de a helyzet a valóságban árnyaltabb.
2022. okt. 3. 09:11
 6/13 anonim ***** válasza:

Én meg merem mondani. Másfeles réz.

Nem tudom, mi számodra a nehézség. Árnyaltabb, mi? :D :D :D

2022. okt. 3. 09:24
 7/13 anonim ***** válasza:

Ha egy C32-ről húzza a vezérlést és a nyomvonal 15-20m hosszú, te odaraknál egy 1,5-est? Szomorú, hogy mered mondani. Remélem nem vagy villamos szaki.

Nem mindegy mi van előtte. A vezérlésnek kell túláramvédelem és zárlatvédelem. Ide is milyen egyszerű lenne rávágni, hogy egy C2 vagy C10 ugye? Megint az a kérdés, mi van előtte? Hiába teszed oda a C10-et a 1,5-re, ha előtte a kaszkádolás nem valósul meg. Valószínűleg meg fog valósulni, de látatlanban nem "merem mondani". Ha nem valósul meg, akkor nagyobb keresztmetszet-védelem kell.

A másik, hogy hol lesz a mágneskapcsoló? Berendezésen belül? Ha igen, mekkora nyomvonalon? Ha berendezésen belül rakja, túláramvédelem nélkül csökkenthet keresztmetszetet bizonyos hosszig, 1,5 vagy 0,5 is elég.

Valószínűleg tökéletes a 1,5 de mivel emberünknek ezt meg kellett kérdezni, felelőtlenség "merem mondani".

2022. okt. 3. 09:41
 8/13 anonim ***** válasza:
Hogy egyszerre csak egy dologgal foglalkozzunk, zárlatra nincs kaszkádolás, túlterhelésre meg nincs esély egy kötött áramkörben.
2022. okt. 3. 09:58
 9/13 anonim ***** válasza:
A kaszkádolás zárlatra vonatkozik. Te a szelektivitásra gondolsz.
2022. okt. 3. 10:04
 10/13 anonim ***** válasza:
Így van, ezt elnéztem.
2022. okt. 3. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!