Ötrétegű műa. csöves közp. fűtés hármas elágazásánál javítható-e a csatlakozás a csővégből való levágás nélkül (csöpög)?
Az egész rendszert én csináltam (házilag....nem vagyok vízszerelő)..2 telet végigcsinált, ezen a helyen tavaly tél közepén elkezdett csöpögni, de csak akkor, amikor lejjebb vettem a fűtést. Amikor visszaállítottam normál hőre, akkor abbahagyta, nem csöpögött. Valamikor húztam a csavaron, látszik is (talán), hogy kiment a menetből, ferde. Működik ez így is, de abban a helyiségben ezen a télen nem akarok akkora meleget...(drága lett a gáz)...vagyis nem menetném nagyobb fűtésen.....akkor viszont csöpög.
Halleluja!!
Ma megcsináltam!
Még tegnap délután leengedtem A vizet a rendszerből a szomszéd helyiségben level radiátor ból
Ma szétcsavartam a csepegő csatlakozót... És megpróbáltam egyenesen rá tekerni.... És simán vette az akadályt. Külön köszönet annak a válaszolónak aki ezt a megoldást javasolta (hogy csak annyi hogy zavarjam szét és próbáljam meg rendesen a menetében visszatekerni ..... Ez nekem így első hallásra túl egyszerűnek tűnt volna nem bíztam benne nagyon hogy csak annyi lesz).
Látszik hogy a cső ferdén megy az elágazó idomhoz.... Annak idején amikor készült az egész raktam össze... Úgy tűnik nem sikerült egyenesen rá csavarnom mert feszült szorult... Csak szerdán volt hajlandó csatlakozni
Ami érdekes hogy még így is hogy ferdén kapta el a csavar az anyát.. így is összehúzta annyira hogy egy szezont mindenféle csepegés nélkül teljesített... Tavaly kezdett el csepegni amikor lejjebb vettem a víz hőfokot... De amikor vissza állítottam magasabbra úgy ahogy eredetileg is szokott lenni hát már nem tudom 22 fok vagy 23
.. akkor nem is csöpögött egyáltalán... Csak elmentem otthonról mondjuk egy napra (egyedül élek).... Akkor csökkentettem hőmérsékletet... És olyankor csöpögött de akkor is csak annyira hogy tettem alá egy tálcát aztán... Meg se telt egy nap alatt.
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!!
Bocs mikrofon ról mondtam fenti választ
Nem úgy hangzott el hogy csak szerdán volt hajlandó csatlakozni..
Hanem csak FERDÉN volt hajlandó csatlakozni...
Azt akkor nem vettem észre hogy ferde....
Csak mostanában talán egy fél éve
Igen, ez így is van.
Páratlan élmény volt, amikor feltöltöttem vízzel a rendszert... És sehol nem volt víz csöppenés.
Nem is számítottam rá, mielőtt ráadtam a víznyomást, minden egyes csatlakozásánál tálcákat raktam.... Mert arra számítottam hogy itt - ott majd csöpögni fog, és talán azzal meg tudom oldani a problémát hogy szorítok a csavaron.
Kétszer is körbejártam az egész lakást és talán mikor már harmadszor is körbe mentem és nem láttam sehol csöpögést, akkor kezdtem elhinni, hogy "megcsináltam". Hatalmas élmény volt.
Konkrétan teljesen egyedül csináltam... Még a fiamat sem hívtam el hogy segítsen (persze volt nálam az alatt a körülbelül két hónap alatt amíg az egészet nulláról megcsináltam.... De olyankor Nem szereltem fűtést amikor ott volt.
Munka mellett csináltam
.. meg hétvégeken. Hát nem volt egyszerű teljesen egyedül... Bizony nem egyszer jó lett volna egy segítség.... Ötödannyira lett volna olyan nehéz mint így teljesen Tök egyedül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!